Acasă Info Local IPJ Ilfov: Circulați regulamentar în condiții de iarnă 

IPJ Ilfov: Circulați regulamentar în condiții de iarnă 

DISTRIBUIȚI

drum_cu_zapadaÎn condiţii meteo extreme – ger puternic, viscol şi căderi de zăpadă, poliţiştii ilfoveni vor fi la datorie, pentru siguranţa traficului rutier şi a cetăţenilor.

Efectivele poliţiei sunt pregătite să acţioneze pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi acordarea sprijinului necesar autorităţilor locale şi persoanelor aflate în dificultate din cauza fenomenelor meteo periculoase.

Pentru un trafic rutier in siguranță, IPJ Ilfov recomandă:

Înainte de a pleca la drum, să verificați bateria și sistemul de pornire al autoturismului, să vă asigurați că sistemul de încălzire și dezghețare, precum și ștergătoarele de parbriz funcționează eficient și să verificați starea de funcționare a farurilor și a luminilor de avarie.

Ccurataţi-vă autoturismul! La frânare, zăpada lăsată necurățată pe plafon poate aluneca pe parbriz și vă poate bloca vizibilitatea.

Adoptați o conduită preventivă pe durata deplasărilor pe drumurile publice și respectați semnificaţia indicatoarelor rutiere sau indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Păstrați în mers o distanţă suficient de mare faţă de celelalte vehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frânați sau să virați brusc şi să utilizați, cu precădere, frâna de motor.

Folosiţi luminile de întâlnire permanent pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Verificaţi nivelul uleiului, combustibilul, antigelul şi lichidul de parbriz.

Nu uitaţi! Când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.

De asemenea, circulația bicicliștilor este interzisă atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here