Acasă Info Local IPJ Ilfov: Controale la transportatorii de deșeuri

IPJ Ilfov: Controale la transportatorii de deșeuri

DISTRIBUIȚI

La data de 31 martie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier Ilfov, au desfășurat acțiuni punctuale în localitatea Jilava, context în care au verificat mai multe autovehicule care transportau deșeuri periculoase/ nepericuloase.

În urma verificărilor au fost constatate mai multe nereguli, altfel că polițiștii ilfoveni au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 61.620 lei, din care 3 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea OUG 195/2002, iar 2 sancțiuni contravenționale au fost aplicate conform H.G. 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

De asemenea, IPJ Ilfov anunță că polițiștii Serviciului de Investigare a  Criminalitati Economice au aplicat 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea OUG 28/1999, (neemiterea bonurilor fiscale), cu amenzi în valoare totală de 31500 lei și au confiscat suma de 2,365 lei.

De asemenea, polițiștii de la Măgurele au sancționat un operator comercial cu amendă, în valoare de 10,000 lei, pentru nerespectarea prevederilor HG 301/2012, iar DSVSA Ilfov, cu amendă de 10.000 lei și suspendarea activității operatorului respectiv.

Sancțiunile au fost aplicate în urma activităților desfășurate de polițiștii de la economic, împreună cu polițiști din Măgurele și reprezentanți DSVSA Ilfov,  în localitățile Jilava și Bragadiru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here