Acasă Anchete IPJ Ilfov: Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune și amenințare

IPJ Ilfov: Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune și amenințare

DISTRIBUIȚI

La data de 5 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Ilfov, împreună cu criminaliști, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au efectuat trei percheziții, în județul Galați, la domiciliile unor persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și amenințare.

Din cercetări, a rezultat faptul că, în perioada 2019-2021, cinci bărbați, din comuna Liești, județul Galați, cu vârste cuprinse între 19 și 61 de ani, ar fi indus în eroare 17 persoane vătămate, în urma încheierii unor contracte de prestări servicii, scopul urmărit de persoanele bănuite fiind acela de a încasa, în avans, anumite sume de bani, fără însă a finaliza lucrările de construire a spălătoriilor de tip self-service, ce făceau obiectul respectivelor contracte.

Valoarea prejudiciului cauzat a fost estimat la aproximativ 750.000 de lei.

Polițiștii au pus în executare patru mandate de aducere, cei patru bărbați fiind conduși la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru activități procedurale.

La percheziții, polițiștii au descoperit și ridicat mai multe sisteme informatice, care ar fi fost folosite la comiterea de fapte penale, precum și documente contabile, respectiv contracte, facturi, ștampile, s.a.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat patru autoturisme de lux, care, fie ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor, fie ar fi fost achiziționate din sumele de bani, obținute de la persoanele prejudiciate.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov continuă cercetările, în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și amenințare, urmărirea penală fiind sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române. La activități, au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Galați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here