Acasă Info Local IPJ Ilfov: Vacanță în siguranță

IPJ Ilfov: Vacanță în siguranță

DISTRIBUIȚI

În cursul zilei de 5 iulie a.c., poliațiștii Biroului de Siguranță Școlară Ilfov au organizat două activități, una dedicată copiilor, iar cealaltă cadrelor didactice, din cadrul mai multor unități de învățământ adin județul Ilfov.

Astfel, în intervalul 10:00-11:00 polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier și cei de la Compartimentul de Prevenire a Criminalității din Ilfov, au vizitat mai mulți copii, de 10-11 ani, prezențai într-o tabără de vară organizată în localitatea Corbeanca, unde au desfășurat o activitate informativ preventivă, abordând mai multe teme.

Astfel, copiilor le-au fost oferite informații despre modul în care își pot petrece vacanța în siguranță, informații pe linie de educație rutieră și de siguranță pe internet.

Cei mici au interacționat cu polițiștii structurilor prezente, prin diverse joculețe și au adresat acestora întrebări, fiind curioși să afle mai multe informații în legătură cu temele abordate

În intervalul 12:00-13:00, polițiștii de siguranță școlară, împreună cu polițiști de la prevenire și de la structura de crimă organizată din Ilfov au participat la o întâlnire, cu 22 de cadre didactice, de la mai multe unități de învățământ din Ilfov. Activitatea s-a desfășurat în sala de sport a Liceului „Doamna Chiajna” din localitatea Chiajna, și a avut ca scop informarea și instruirea profesorilor cu privire la prevenirea consumului și traficului de droguri în școli și în proximitatea acestora.

Astfel, cadrele didactice au fost încunoștințate cu privire la comportamentul și simptomele persoanelor care au consumat droguri, la cine pot apela în cazul în care au suspiciuni că anumite persoane care consumă sau comercializeaza substanțe interzise, precum și alte aspecte pe care trebuie să le cunoască aceștia, în scopul prevenirii consumului de substanțe psihoactive.

De asemenea, polițiștii au recomandat cadrelor didactice să desfășoare activități informativ preventive în cadrul orelor de dirigenție, în scopul conștientizării copiilor cu privire la riscurile și efectele negative generate de consumul de substanțe psihoactive, precum și despre  modul în care consumul de droguri poate influența viața, mai exact deteriorarea relațiilor cu familia și prietenii, dependența, depresia, violența, accidentele rutiere și alte asemenea aspecte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here