Acasă Info Local  Iridex susține că nu nu e sursa mirosurilor neplăcute din Militari

 Iridex susține că nu nu e sursa mirosurilor neplăcute din Militari

DISTRIBUIȚI

Se fac măsurători zilnice în zona Chiajna

Iridex Group Import Export SRL, administratorul depozitului de deșeuri de la Chiajda, dă asigurări bucureștenilor ”că nu depozitul este sursa acestor mirosuri neplăcute și, în deplină transparență și din respect pentru aceștia, va raspunde intotdeauna cu promptitudine la toate sesizările și solicitările care îi sunt adresate, conform legii”. Iridex susține, într-un comunicat de presă transmis publicației Viitorul Ilfovean, că ”este primul interesat de identificarea corectă și rapidă a surselor acestor mirosuri neplăcute, pe care le acuză locuitorii din București, și, de aceea, susține toate eforturile care se pot întreprinde în depistarea surselor reale ale mirosului deranjant”.

Depozitul de deșeuri de la Chiajna, administrat de Iridex, ”respectă cele mai stricte norme de funcționare impuse de legislația europeană și cea românească în domeniu, fiind proiectat și operat în conformitate cu prevederile Directivei UE 1999/31/CE cu privire la depozitarea deșeurilor, transpusă în legislația națională prin HG nr. 349/2005 privind depozitarea deșeurilor, precum și cu cele ale Normativului tehnic privind depozitarea deșeurilor aprobat prin OM nr. 757/2004.”

”În urma unor acțiuni minuțioase de verificare și testări, care au durat mai bine de 22 luni, Agenția pentru Protecția Mediului a reînnoit Autorizația Integrată de Mediu a depozitului ecologic gestionat de Iridex. De altfel, depozitul administrat de Iridex este unul din cele doar 3 depozite conforme care funcționează la nivel național, respectând toate normativele UE și legislația românească în domeniul protecției mediului. Emisiile de gaze sunt monitorizate 24/7 iar rezultatele măsurătorilor sunt transmise Gărzii de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului București. Mai mult decât atât, în spiritul transparenței totale, rezultatele măsurătorilor sunt disponibile public, în timp real, pe site-ul companiei. Stația de ardere a gazului de depozit, precum și instalația de producere a curentului electric prin arderea gazului de depozit sunt printre cele mai moderne instalații din Europa. Instalația de ardere a gazului de depozit asigură eliminarea în siguranță a gazului, după arderea la temperaturi de mai mult de 1.000 de grade. În urma arderii, concentrația de H2S este cu mult sub cele mai stricte limite impuse de legislația în domeniu, fiind practic 0 (zero)”, se arată în comunicat.

Recent, în urma unei investiții de cca. 100.000 de euro, Iridex susține că a pus în funcțiune un sistem de monitorizare a calității aerului și, de la 21 iunie 2018, face măsurători zilnice în comuna Chiajna. Toate măsurătorile pe componenta de H2S au fost și sunt în continuare mult sub limitele stabilite pentru zone populate, confirmând măsurătorile efectuate anterior și de Garda Națională de Mediu împreună cu ANPM în vecinătatea magazinului Penny Market din Chiajna.

În privința potentialelor mirosuri neplăcute, inevitabile în activitatea de depozitare a deșeurilor, compania a investit recent într-o nouă instalație de reducere a compușilor volatili în spații deschise pentru a diminua și mai mult impactul depozitului asupra zonelor învecinate.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here