Acasă Info Local ISU ȘI JANDARMERIA ILFOV, LA RAPORT

ISU ȘI JANDARMERIA ILFOV, LA RAPORT

DISTRIBUIȚI

sedinta Colegiu Prefectural 

2015 – un an de foc pentru ISI Ilfov

La 23 februarie 2016, Colegiul prefectural a analizat activitățile desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov și Jandarmeria Ilfov în anul 2015.

Upă cum se știe, la începutul anului trecut a luat ființă  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov prin reorganizarea inspectoratelor municipiului Bucureşti şi Ilfov. Anul trecut, pe teritoriul judeţului Ilfov s-au înregistrat 10.456 de intervenţii în situaţii de urgenţă (o medie de 29 de intervenţii pe zi). Dintre acestea, 8.213 de intervenţii (în medie 23 pe zi) au fost înregistrate la subunităţile care au aparţinut, până în 2015, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Codrii Vlăsiei” al Judeţului Ilfov. 1.097 au fost  intervenţii cu autospeciale + (20 intervenţii USISU Ciolpani) în timp ce 7.116 intervenţii SMURD + (442 intervenţii USISU Ciolpani). Numărul acţiunilor la care au fost solicitate subunităţile ISU B-IF, în judeţul Ilfov a scăzut în 2015 cu aproximativ 3%, faţă de anul 2014, de la 8448 la 8213.

Echipajele ISU au intervenit pe teritoriul judeţului pentru stingerea a 179 de incendii şi a 180 de incendii de vegetaţie, au fost rezolvate 6.773 de cazuri de urgenţă asistate de echipaje SMURD şi au fost derulate 56 de acţiuni de protecţie a persoanelor(degajări de persoane în urma exploziilor, prăbuşirii sau accidentelor de muncă şi rămase blocate în apartament, ascensor, la înălţime) dar şi 95 de acţiuni de protecţie a comunităţilor (asigurare măsuri de apărare împotriva incendiilor la accidente de circulaţie şi pe timpul desăşurării de evenimente publice, protecţia mediului,salvări de animale)

Durata medie de deplasare la solicitare în situaţii de urgenţă, fără intervenţiile SMURD, pentru subunităţile ISU ”Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov a fost 11,10 minute în mediul urban şi 13,33 minute în cel rural. Aceste valori reprezintă un timp scurt dacă se iau în calcul distanţele în judeţul Ilfov şi circulaţia foarte dificilă cu care se confruntă echipajele ISU pe timpul deplasării la intervenţie.

Reprezentanții ISU nu au precizat însă câte obiective au fost realizate în 2015 față de 2014.

2015 – scădere semnificativă a infracționalității stradale în Pantelimon

Obiectivul principal al activității Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov derivat din principalele documente programatice și de planificare în vigoare a fost în anul 2015 ”creșterea gradului de siguranță a cetățenilor din județul Ilfov și municipiul București”, fiind evident că dacă ”porțile și împrejurimile cetății” sunt sigure și în interiorul acesteia domnește același climat de siguranță publică.

IJJ Ilfov are în portofoliul său şi execută, fără nicio excepţie, întreaga gamă de misiuni atribuite prin lege Jandarmeriei, ceea ce face ca responsabilitatea şi complexitatea misiunilor executate să fie pe măsură. Astfel, inspectoratul execută atât misiuni de asigurare a ordinii publice, misiuni de menţinere a ordinii publice cât şi misiuni de intervenţie. Misiunile de asigurare a ordinii publice au ponderea cea mai mare în activitatea jandarmilor ilfoveni cu ocazia diferitelor manifestări cu public numeros desfășurate în spațiul public cu caracter sportiv, cultural – artistic, religios, promoțional,  a vizitelor oficiale, a protestelor organizate sau spontane.

Din analiza pe nouă luni din 2015, rezultă că infracționalitatea sesizată la nivelul Poliției Ilfov a crescut cu 1,3%, față de aceeași perioadă a anului 2014. Infracțiunile sesizate au scăzut cu 0,7%, mai ales în domeniile conexe cu activitatea Jandarmeriei: Numărul infracţiunilor de furt din locuinţă a scăzut cu 16,4%, numărul infracţiunilor de furt din societăți comerciale a scăzut cu 7,7%, numărul infracţiunilor de furt din auto a scăzut cu 15,3% și cel al infracţiunilor de furt de auto a scăzut cu 36,4%.

În privința infracționalității stradale sesizate, la nivelul polițiilor orășenești au fost înregistrate și creșteri, dar și scăderi față de aceeași perioadă de referință a anului trecut. De remarcat o scădere semnificativă la nivelul Poliției orașului Pantelimon (-21%). Din totalul infracțiunilor sesizate 77% din infracțiuni au fost comise noaptea, iar 62% în mediul urban.

Aceste aspecte statistice demonstrează că structurile MAI responsabile pentru problematica ordinii publice, IPJ şi IJJ Ilfov, împreună, au găsit formula optimă pentru eficientizarea şi integrarea activităţii lor pe acest segment important de activitate, asigurând un climat de ordine şi siguranţă  publică adecvat în zona de competenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here