Acasă Info Local ITM Ilfov atenționează

ITM Ilfov atenționează

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Ilfov informează atât angajatorii cât şi angajaţii/lucrătorii că au obligaţia să ia toate măsurile care se impun pentru prevenirea infectării angajaţilor/lucrătorilor cu virusul COVID – 19.

Angajatorii au obligaţia de a prelucra angajaţii/lucrătorii asupra principalelor măsuri necesar a fi întreprinse: spălarea mâinilor cât mai des posibil cu apă şi săpun sau dezinfectarea cu o soluție pentru mâini pe bază de alcool, utilizarea măştilor de protecţie de către persoanele bolnave, evitarea contactului cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute, evitarea atingerii nasului, ochilor sau gurii cu mâinile nedezinfectate, acoperirea gurii, nasului în caz de tuse sau strănut, dezinfectarea periodică a suprafeţelor de contact cu soluţii pe bază de clor sau alcool.

Totodată, angajatorii trebuie să aibă în vedere dispoziţiile legale conform cărora, măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu comportă, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru angajaţi/lucrători.

În scopul prevenirii îmbolnăvirilor şi recuperării capacităţii de muncă, asiguraţii pot beneficia de concediu şi indemnizaţie pentru carantină, conform reglementărilor cuprinse în O.U.G. nr. 158/2005, privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi în Normele de aplicare a prevederilor acesteia, aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătăţii şi al Preşedintelui CNAS nr. 15/1311/2018, cu modificările şi completările ulterioare.

Activitatea de comunicare şi relaţii cu publicul a ITM Ilfov nu va fi întreruptă, dar recomandă publicului să evite deplasările care nu sunt obligatorii şi să se limiteze la cele strict necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here