Acasă Economie ITM Ilfov despre ucenicia la locul de muncă

ITM Ilfov despre ucenicia la locul de muncă

DISTRIBUIȚI

În perioada 15 aprilie – 31 mai 2019, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov (ITM) a desfășurat acțiuni de informare referitoare la respectarea legislaţiei privind ucenicia la locul de muncă, efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior şi internship.

La sediul instituției au avut loc trei întâlniri la care au participat angajatori din județ, aceştia fiind informaţi asupra modului de aplicare corectă şi unitară a prevederilor privind ucenicia la locul de muncă, efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior şi internship, facilitarea integrarii sociale a persoanelor interesate, cu vârsta de peste 16 ani, în concordanţă cu aspiraţiile profesionale şi cu necesităţile pieţei muncii.

S-a avut în vedere conştientizarea angajatorilor pentru promovarea dialogului social, care să ducă la dezvoltarea parteneriatelor la nivel local în ceea ce priveşte integrarea durabilă pe piaţa muncii a persoanelor fără loc de muncă şi asigurarea tranziţiei absolvenţilor de învăţământ superior de la sistemul de educaţie la piaţa muncii.

Pentru a-şi asigura forţă de muncă calificată, angajatorii pot să angajeze pe bază de contracte individuale de muncă, inclusiv contract de ucenicie, contract de stagiu-anexă la contractul individual de muncă sau să utilizeze interni în baza contractului de internship.

Totodată, inspectorii de muncă au informat angajatorii în ceea ce priveşte dezvoltarea carierei şi a procesului de formare profesională continuă la locul de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here