Acasă Info Local JANDARMERIA ILFOV, CONTRIBUŢIE MAJORĂ LA SIGURANŢA AEROPORTULUI OTOPENI

JANDARMERIA ILFOV, CONTRIBUŢIE MAJORĂ LA SIGURANŢA AEROPORTULUI OTOPENI

DISTRIBUIȚI

aeroport 2Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti este situat în afara zonei urbane a Bucureştiului, în oraşul  Otopeni. ”Acesta a fost clasat de Airports Council International-Europe pe locul al treilea în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în primul trimestru al anului 2015 de 1.808.332 pasageri, în creştere cu 15,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent şi 21.532 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări), cu 12,6% mai multe”, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Începând cu 1 octombrie 2012, în incinta Aeroportului Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti, prin ordinul ministrului Afacerilor Interne, Mircea Duşa, a fost înfiinţată Secţia de Jandarmi Supraveghere şi Ordine Publică A.I.H.C.B., în scopul realizării unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta aeroportului și în zonele din imediata apropiere, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional şi, nu în ultimul rând, pentru creşterea eficienţei activităţii de prevenire şi combatere a faptelor antisociale.

 Secţia de jandarmerie îşi are sediul în interiorul terminalului ”Sosiri”, fiind formată din ofiţeri şi subofiţeri care acţionează atât în interiorul aeroportului (săli de aşteptare, spaţii comerciale), cât şi în exteriorul acestuia (parcări şi căi de acces, până în zona Drumului Naţional 1).

Efectivele Secţiei de Jandarmi, pe timpul executării misiunilor de patrulare, cooperează cu celelalte structuri care îşi desfăşoară activitatea în aeroport – Serviciul Poliţiei Transporturi Aeriene Bucureşti, Poliţia de Frontieră, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Securitate Aeroportuară, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător în această zonă.

Ca urmare a evenimentelor teroriste petrecute în ultimul timp şi pe fondul escaladării conflictului armat din Asia privind Statul Islamic, efectivele din cadrul Secţiei de Jandarmi Supraveghere şi Ordine Publică A.I.H.C.B. desfăşoară activităţi și pe linia prevenirii şi combaterii terorismului, venind în sprijinul structurilor specializate ale Serviciului Român de Informaţii, asigurând împreună siguranţa pasagerilor care tranzitează acest aeroport.

 De la începutul anului până la sfârşitul luni mai, jandarmii acestei secţii au executat 298 de misiuni, 1.395 de patrule în mod independent sau în cooperare cu poliţia, timp în care au aplicat 158 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 98 avertismente scrise, cuantumul acestora fiind de 12.800 lei. Tot în această perioadă, au fost prinse în flagrant-delict 21 de persoane care au săvârşit fapte de natură penală, pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Împreună cu Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene, efectivele secției de jandarmi au executat misiuni în cooperare pentru combaterea taximetriei-pirat. Rezultatele nu au întârziat să apară, realizându-se eliminarea acestui fenomen şi creşterea gradului de încrederea pe care cetăţenii îl acordă jandarmilor din cadul acestei secţii.

Aeroportul Bucureşti – Otopeni este unul dintre cele mai moderne din Europa de Est şi se află încă în proces de dezvoltare, urmând a se realiza noi terminale pentru pasageri. Siguranţa acestui obiectiv este de o importanţă deosebită pentru statul român, iar prezenţa jandarmilor împreună cu celelalte structuri specializate ale statului garantează o reală siguranţă pentru cetăţenii ce tranzitează această poartă de acces către alte zone ale globului, informează Biroul de Presă al Jandarmeriei Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here