Acasă Info Local JANDARMII ILFOVENI ȘI-AU ÎNDEPLINIT OBIECTIVELE ÎN 2015

JANDARMII ILFOVENI ȘI-AU ÎNDEPLINIT OBIECTIVELE ÎN 2015

DISTRIBUIȚI

jandarmii_n_ac355iune_big_3431 

La Centrul Cultural ”Ion Manu” din Otopeni, a avut loc evaluarea activităţii  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, pentru anul 2015.

Comandanul jandarmilor ilfoveni, colonelul Bogdan Enescu, a precizat că în anul 2015 efectivele inspectoratului şi-au concentrat activitatea pentru îndeplinirea atribuţiilor care le revin în conformitate cu prevederile legale pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică cu ocazia manifestărilor desfăşurate în spaţiul public, pentru eficientizarea activităţilor desfăşurate cu ocazia organizării şi executării în sistem integrat a misiunilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, dar şi coordonarea în mod unitar a dispozitivelor de pază şi protecţie cu cele de intervenţie şi alte activităţi specifice pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor în zona de competenţă.

Realizările din 2015 se rezumă prin 5.200 misiuni de ordine şi siguranţă publică, punându-se accent pe contribuţia la asigurarea ordinii şi siguranţei publice, după cum urmează: 1.172 misiuni de asigurare a ordinii publice, 105 misiuni de intervenţie la solicitarea numărului unic de urgenţă 112, 3.318 misiuni de menţinere a ordinii publice, 151 acţiuni în cooperare cu alte instituţii și 454 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor emise de instanţele judecătoreşti.

Jandarmii ilfoveni au aplicat 2.427 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor însumând 858.250 de lei.  Tot în această perioadă, jandarmii ilfoveni au constatat, atât independent, cât şi în cadrul patrulelor mixte cu poliţia, 274 de infracţiuni săvârşite de 293 autori.

”Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov şi-a îndeplinit obiectivele propuse şi asumate la nivelul conducerii unităţii pentru anul 2015. Rezultatele obţinute se datorează efortului comun al întregului personal al unităţii, lucrului în echipă al conducerii şi al tuturor structurilor organizatorice, reacţiei rapide şi eficiente la solicitările întemeiate ale cetăţenilor, caracterului integrat al acţiunilor structurilor M.A.I. care funcţionează la nivelul judeţului şi, nu în ultimul rând, eficienţei şi celerităţii stabilirii şi organizării relaţiilor de cooperare cu celelalte instituţii publice din judeţ”, a subliniat Enescu. ”Jandarmeria şi Poliţia se situează pe locurile fruntaşe în topul încrederii cetăţenilor, încredere care se câştigă foarte greu şi care practic constituie principalul capital al instituţiei noastre, aceasta reflectând nivelul de pregătire, seriozitatea şi disponibilitatea personalului inspectoratului de a se afla permanent la datorie în slujba cetăţeanului”, a conchis șeful Jandarmeriei Ilfov.

Prezent la eveniment, prefectul de Ilfov, Adrian Petcu, a reliefat importanţa Jandarmeriei ilfovene în crearea unui climat de ordine şi siguranţă, prin permanenta prezenţă în spaţiul public a efectivelor acestei instituţii. Totodată, prefectul a ţinut să aducă mulţumiri tuturor jandarmilor pentru executarea sarcinilor care le revin şi pentru rezultatele obţinute în anul 2015.

Generalul-maior Mircea Olaru, șeful Jandarmeriei Române, a mulţumit, la rându-i, cadrelor inspectoratului pentru efortul depus în executarea misiunilor încredinţate şi a specificat că anul 2016 va fi un an greu în contextul noilor provocări care apar în plan intern şi internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here