Acasă Anchete Jilava: Primarul Mladin nu scapă de DNA

Jilava: Primarul Mladin nu scapă de DNA

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Jurnalul
sursa foto: Jurnalul
sursa foto: Jurnalul

Sediul Primăriei Jilava, precum și alte patru adrese din București și Ilfov (sedii de firmă și locuințe) sunt percheziționate de procurorii DNA, cu aprobare judecătorilor, într-un dosar privind fapte de corupție comise în perioada 2010-2012.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de Combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2010 — 2012. În cursul zilei de 14 iunie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale„, se arată în comunicatul DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii de Intervenție Specială a Jandarmeriei.

Potrivit televiziunilor de știri, printre cei vizați se află chiar primarul Adrian Mladin, care și în trecut a mai avut probleme de aceeași natură. Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, a fost condamnat, în martie 2014, de Curtea de Apel București la șapte ani de închisoare cu executare, într-un dosar de în care procurorii l-au acuzat de luare de mită, fals intelectual în forma participației improprii, instigare la spălare de bani și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni de corupție.

Potrivit DNA, în calitate de primar al comunei Jilava, Adrian Mladin a cerut unui denunţător 500.000 euro din care, la data de 19 septembrie 2011, a primit 50.000 euro, pentru ca, abuzând de funcţia pe care o deţinea, să dispună întocmirea, de către Comisia Locală de Fond Funciar, a unui plan parcelar în care să fie incluse toate terenurile denunţătorului în suprafaţă totală de 23,8 hectare, iar loturile să fie alipite.

În 2015, ANI a sesizat DNA în cazul primarului comuneni Jilava, Adrian Mladin, care nu poate justifica o diferență de 4.057.629,97 lei (aproximativ 963.807 euro) între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 2008-2011. La vremea respectivă, ANI cerea procurorilor anticorupție să verifice indicii privind posibila săvârșire, de către primarul comunei Jilava, a infracțiunii de luare de mită.

În 2012, Adrian Mladin, a fost reales, cu peste 70% din voturi, primar al comunei Jilava deși se afla în arest. La momentul respectiv, pentru depunerea jurământulului, , a fost adus cu duba, fără geamuri, cu uși duble, de oțel, și escortat de patru polițiști, fiind felicitat de prefectul de Ilfov și aclamat de sute de oameni.

Imediat după terminarea formalităților, Mladin a fost dus, tot cu duba, în arest, iar prerogativele au fost delegate viceprimarului.

Adrian Mladin a obţinut, la alegerile locale din 5 iunie, un nou mandat de primar, el candidând ca independent. Și acum este suspendat din funcţie, interimatul fiind asigurat de viceprimarul Ilie Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here