Acasă Politic Joaca de-a anticipatele/Orban nu ia în calcul demisia

Joaca de-a anticipatele/Orban nu ia în calcul demisia

DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, joi, la B1 TV, că există posibilitatea angajării răspunderii Guvernului de mai multe ori, unul dintre ele fiind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. El a avertizat PSD că, deși are posibilitatea depunerii moțiunii de cenzură la fiecare angajare, în cazul unui eventual succes al moțiunii, se vor declanșa alegeri anticipate.

Șeful Guvernului a spus că în eventualitatea în care va trece moțiunea de cenzură preconizată de social-democrați pentru a împiedica alegerile locale în două tururi se va declanșa procedura de convocare a anticipatelor.

”Parlamentarii PSD au de ales între două rele pentru ei: ori alegeri locale în două tururi, ori alegeri anticipate. Dacă trece moțiunea de cenzură, începe procedura de anticipate. Ne dorim și anticipate și vom continua să acționăm îndeplinindu-ne mandatul inclusiv deranjând pe mulți din Parlament”, a declarat Orban.

El a spus că vor fi mai multe proiecte de lege adoptate prin angajarea răspunderii în cazul în care vor fi obstrucționate de către PSD în Parlament. ”Avem multe lucruri de făcut și pe care le vom face. De exemplu, desființarea pensiilor pentru parlamentari. Poate frumos ca Guvernul să-și angajeze răspunderea pentru modificarea Statutului deputaților și senatorilor cu obiectivul desființării pensiilor speciale pentru parlamentari”, a precizat prim-ministrul.

Acesta crede că angajările succesive de răspundere vor face ca Executivul să-și atingă obiectivele majore și fără alegeri anticipate, în pofida opoziției social-democraților.

”Ei pot depune moțiune de cenzură la fiecare angajare de răspundere. Dacă nu vom reuși să convocăm alegerile anticipate, vom face foarte multe lucruri bune pentru români. Prin angajare de răspundere sau prin alegeri anticipate”, a mai spus Orban.

De asemenea, Orban a precizat că nu ia în calcul o demisie din fruntea Guvernului, spunând că ”este un subiect fals” și că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis acest lucru. ”În general, nu plec de pe câmpul de luptă. Sunt un om care fac tot ce depinde de mine să realizez obiectivele pentru care m-am angajat sa le duc la bun sfârșit. Dacă reușim ce ne-am propus cu actualul Parlament și ei nu depun moțiune oricât de tare i-am deranja cu deciziile pe care le luăm, înseamnă că luăm măsuri bune pentru România. Această ipoteză nu am luat-o în calcul”, a declarat Orban.

Premierul a mai precizat că prin discuțiile despre o eventuală demisie a sa s-a dorit să se creeze în mod artificial o dispută între el și președinte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here