Acasă Economie Jumătate din locurile de muncă vacante se află în București-Ilfov sau în...

Jumătate din locurile de muncă vacante se află în București-Ilfov sau în zona de nord-vest

DISTRIBUIȚI

Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, lansează un nou infografic despre locurile de muncă disponibile în România.

Conform Eurostat, jumătate din locurile de muncă vacante se află în București-Ilfov sau în zona de nord-vest a țării. Aici se află însă doar 11% din românii care beneficiază de venitul minim garantat. Cea mai mare parte a acestora – 89%, adică 171 de mii de persoane – locuiesc în restul țării, unde se află doar 25 de mii de locuri de muncă disponibile.

În cifre absolute, în București, Ilfov și Nord-Vest se află 21 249 de locuri de muncă și 22 311 persoane care primesc venitul minim garantat. Însă în restul țării se află 171 766 persoane care primesc venitul minim garantat și doar 24 967 locuri de muncă disponibile.

Din cauza statisticilor naționale incomplete, valorile  nu iau în calcul nepotrivirile educaționale (de exemplu, piața muncii poate avea nevoie de ingineri sau programatori, în timp ce persoanele care primesc venitul minim garantat nu posedă aptitudinile respective), deși acestea joacă de asemenea un rol important.

Ponderea însumată a locurilor de muncă disponibile din cele două regiuni în totalul național este în creștere cu aproximativ 1,6% pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here