Acasă Politic Kelemen Hunor: Nu ai de unde să tot plătești teste gratuite pentru...

Kelemen Hunor: Nu ai de unde să tot plătești teste gratuite pentru tot poporul

DISTRIBUIȚI

Liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat că este de acord cu testele gratuite pentru certificatul sanitar timp de 28 de zile, cât durează să faci schema completă de vaccinare, pentru că nu ai de unde să tot plătești teste gratuite pentru tot poporul.

”Cel mult pentru 28 de zile – e perioada în care poţi să faci vaccinarea completă – şi prima şi a doua doză. Ok, asta se poate accepta, mai mult nu se poate accepta, înseamnă miliarde. Nu se poate să îţi dea, să plătească statul. Tot de la buget plăteşte, nu aduce nimeni bani de acasă. Dacă te duci la spital, ok, se asigură ceea ce trebuie asigurat în spital, dar nu vrei vaccin, vrei teste gratuite. Din 72 de ore se repetă testul, asta unde ne duce? Deci, nu se poate. Asta înseamnă că şi vaccinarea se duce în jos, înseamnă că săptămânal, cel puţin două teste gratuite pentru tot poporul nu ai de unde să plăteşti acest lucru şi nici nu este corect – nici politic, nici moral, de niciun fel. De aceea, pentru 28 de zile se poate discuta. Vom discuta în coaliţie, fiindcă încă nu am agreat noi forma propusă de ministrul Sănătăţii, şi vom lua o decizie. Dar, iarăşi, ori suntem de acord că anumite chestiuni pot fi făcute, ori nu suntem de acord. Să dai şi la investiţii, şi la educaţie, şi peste tot, dar să plăteşti şi gratuit testele, nu merge”, a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a spus că a fost de acord ca ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, să vină cu un nou proiect de lege pentru certificatul covid la locul de muncă, „cu nuante pe ici, pe colo”.

Kelemen a spus că este de acord și ca certificatul să fie aplicat când se ajunge la o incidență Covid de 1,5-2 la mia de locuitori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here