Acasă Anchete LA DĂRĂȘTI A ARS CE TREBUIE

LA DĂRĂȘTI A ARS CE TREBUIE

DISTRIBUIȚI

 

Ultima ora: Incendiul de la Darasti ar putea fi lichidat marti dupa-amiaza, estimeaza reprezentanti ai ISU Bucuresti – Ilfov.

Două treimi din hală, adică exact locurile în care erau depozitate documentele arhivate pe hârtie, par să fie distruse în totalitate

Va mai trece ceva vreme până când clienții arhivei de la Dărăști, mistuită de flăcări, vor afla exact cât de mare este paguba și ce documente au pierdut definitiv.

Toți vor fi despăgubiți conform contractului, susțin proprietarii depozitului, care spun că o parte din acte ar putea fi salvate pentru că au fost păstrate și în arhiva electronică.

Stirileprotv.ro anunță că, deocamdată, nu se știe cauza incendiului și nici de ce sistemul clasic de protecție împotriva focului a fost ineficient. Două treimi din hală, adică exact locurile în care erau depozitate documentele arhivate pe hârtie, par să fie distruse în totalitate. Din ceea ce se vede din exterior, pentru că nimeni nu a pătruns dincolo, în interior, zona în care se aflau calculatoarele pare să nu fi fost atinsă de foc.

Nu mai puțin de 150 de companii încearcă să afle ce documente au dispărut și cât de mari sunt pierderile.

Ștefan Ecxarcu, directorul depozitului, spune că fiecare client va fi despăgubit, întrucât arhiva a fost asigurată pentru 500.000 dfe euro. Deocamdată, nimeni nu poate spune ce s-a întâmplat cu adevărat în interiorul depozitului și care este cauza incendiului, iar cei care fac ancheta trebuie să spună dacă pagubele puteau fi limitate sau nu și dacă sistemul de protecție, unul clasic bazat pe apă, a funcționat sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here