Acasă Info Local La Institutul ”Marius Nasta” sunt pacienți care au și infecție cu Covid...

La Institutul ”Marius Nasta” sunt pacienți care au și infecție cu Covid cu tuberculoză asociată

DISTRIBUIȚI

Situație critică în spitale după a treia etapă de relaxare. Încă o unitate sanitară din Capitală a rămas fără locuri pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. La Institutul Marius Nasta nu se mai fac internări. Managerul spitalului, Beatrice Mahler, a declarat la Digi24 că nu mai sunt locuri pentru pacienți confirmați cu coronavirus. De azi nu mai avem niciun loc pentru pacienții Covid confirmați. Mai sunt două locuri la suspecți și câteva locuri pentru alte infecții, este un compartiment special, unde riscurile sunt duble, sunt pacienți care au și infecție cu Covid și cu tuberculoză asociată, este o formă dublă de infecție și contagiune. Suntem într-o situație pe care nu am mai parcurs-o de când s-a deschis pavilionul Covid. Nu ne așteptam să se întâmple în perioada de relaxare.

Ne obligă să tragem un semnal de alarmă, să devenim cât se poate de responsabili!

Acest număr de cazuri în creștere cu ocuparea de locuri în spitale este un lucru critic, poate crea într-o uniate de timp riscul ocupării paturilor din ATI. Evoluția acestor pacienți nu poate fi prevăzută de nimeni, forme aparent ușoare de boală se pot transforma în situații critice

Din cei 49 pacienți nu sunt pacienți la ATI, opt asimptomatici, nu sunt forte severe, dar ne putem aștepta ca evoluția să meargă către forme severe.

Niciodată nu am ajuns la capacitatea maximă, de 7 – 10 zile numărul a crescut treptat. Suntem în imposibilitatea de a mai răspunde posibilitatea de internare pentru Covid.”, a avertizat Beatrice Mahler.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here