Acasă Economie La propunerea lui Teodorovici, urmează marea restructurare din sectorul bugetar

La propunerea lui Teodorovici, urmează marea restructurare din sectorul bugetar

DISTRIBUIȚI

Teodorovici, în fața CEx: ”Trebuie să facem rost de 7 miliarde de lei”. Ministrul de Finanțe le-a vorbit colegilor din Comitetul Executiv despre restructurararea aparatului administrativ, deoarece sunt prea mulți angajați, dezvăluie Europa Liberă România.

Ministrul Finanțelor pregătește ”​marea restructurare” din sectorul bugetar.

Ministrul de Finanțe le-a transmis celor din Comitetul Executiv al PSD că situația încasărilor nu este cea așteptată la începutul anului și că fiecare minister va trebuie să își prioritizeze proiectele.

”Teodorovici ne-a spus că există o previziune că sunt 11 miliarde de lei deficit la buget și trebuie să recuperăm 7 miliarde de lei. Tot el ne-a spus că putem să ne împrumutăm, dar trebuie să facem și economii. Trebuie să restructurăm aparatul administrativ, se vor da bani doar la proiectele care generează plus valoare, vor fi tăiate anumite programe sociale, cum sunt primul ghiozdan sau 10 lei pentru copiii care nu chiulesc”, a fost mesajul lui Teodorovici, potrivit unor surse participante la ședința Comitetului Executiv al PSD, citat de romania.europalibera.org.

Viorica Dăncilă s-a plâns că sunt angajate 1.400 de persoane la Ministerul Fondurilor Europene și nu se justifică.

”Mulți lideri din teritoriu s-au plâns că șefii de deconcentrate au mașină, șofer, secretară, mulți angajați și nu fac nimic. Se va începe de la ministere, prin descentralizare, să renunțăm la aceste funcții inutile. Nu se taie pensii și salarii, dar reorganizăm tot aparatul. Teodorovici și-a asumat acest proiect”, au spus pentru Europa Liberă surse din PSD.

Potrivit acestora, Radu Moldovan, președintele PSD Bistrița Năsăud, a susținut în ședință că dacă se vor tăia aceste costuri inutile, partidul poate deveni atractiv și pentru mediul de afaceri, deoarece nu s-ar mai putea spune că sprijină doar bugetarii.

Teodorovici le-a spus că vor fi finanțate doar acele proiecte care se află în desfășurare, nu și cele care sunt pe hârtie, iar banii vor fi luați la rectificare dacă ministrul nu demonstrează că proiectul său este în desfășurare.

Cei din PSD au discutat la Comitetul Executiv și despre impozitarea pensiilor speciale și decizia a fost să se stabilească un plafon și să fie impozitate. Plafonul și suma cu care vor fi impozitate sunt decise până la rectificarea bugetară din 31 iulie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here