Acasă Politic Propunere: La pușcărie cu cei care protestează în stradă

Propunere: La pușcărie cu cei care protestează în stradă

DISTRIBUIȚI

E liniste si disciplina,

La colt de strada e o masina

Albastra,

Vegheaza la linistea noastra…

Un proiect de lege care prevede pedepsirea protestatarilor cu închisoare între șase luni și trei ani dacă prin manifestarea lor ”au scopul de a schimba ordinea constituțională ori să îngreuneze sau să împiedice exercitarea puterii de stat” a ajuns în Senatul României. Inițiatorul proiectului este deputatul PSD Tudor Ciuhodaru, relatează Digi24. Proiectul vine la doar câteva zile după ce purtătorul de cuvânt al PSD  a declarat că protestele au împiedicat Guvernul să-și desfășoare activitatea… Proiectul de lege vine în completarea legii nr.286/2009 privind Codul penal.

În expunerea de motive, Ciuhodaru spune că acest proiect trebuie adoptat în contextul cererilor pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Potrivit deputatului PSD, ”în România libertatea, democrația, dreptul de mișcare și libera exprimare, nu pot merge până la nivelul la care, prin abordări extremiste, separatiste, revizioniste, se atacă esența statului român”. ”România a fost întotdeauna un stat extrem de tolerant, pe teritoriul nostru trăiesc multe minorități ce nu se pot plânge că sunt prigonite sau marginalizate de statul român. Pot folosi limba maternă, pot învăța în limba maternă, se pot manifesta liber și își pot promova cultura și religia.Noul cod penal nu condamnă toate formele de încălcare a articolului 1 și articolului 13 din Constituția România. Lipsa unor măsuri care să descurajeze și să pedepsească orice acțiune împotriva ordinii constituționale săvârșite de persoane, organizații sau partide a dus la exacerbarea acestor manifestări. Evenimentele de la Târgu Mureș, în cadrul cărora s-a cerut autonomia Ținutul Secuiesc, precum și cererile europarlamentarilor români de etnie maghiară Laszlo Tokes și Csaba Sogor impun ca Parlamentul României să adopte acest act normativ prin care să reglementăm faptul că în România libertatea, democrația, dreptul de mișcare și libera exprimare, nu pot merge până la nivelul la care, prin abordări extremiste, separatiste, revizioniste, se atacă esența statului român. Libertatea de întrunire este protejată de Constituție în România la articolul 39. Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme”, se arată în Legea fundamentală a țării.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, declara, referitor la protestele din Piața Victoriei, că activitatea Guvernului a fost ”obstrucţionată temporar” din cauza acestor ”presiuni”, în condiţiile în care mare parte din timpul premierului Sorin Grindeanu a fost alocat acestei ”probleme spinoase”.

”Trebuie să explicăm faptul că Guvernul a fost blocat o anumită perioadă din cauza manifestărilor care au avut loc, lucrurile sunt clare, datorită presiunilor la care a fost supus. În mod evident că în această perioadă Guvernul a fost încetinit şi că mare parte din timpul prim-ministrului a fost alocat acestei probleme spionoase. Sigur, este un factor care a contribuit la obstrucţionarea temporară, pe parcursul acelei perioade, a activităţii Guvernului. Nu cred că ni s-a părut nouă că au fost doar presiuni, ele cred că au fost suficient de evidente pentru toată lumea, din toate părţile”, a spus n Dobre.

Tudor Ciuhodaru este deputat de Iași în Parlamentul României din partea PSD. Însă relația lui cu partidul a fost una complicată de-a lungul timpului. A intrat în politică în 2008 din partea PSD, ca apoi să părăsească partidul social-democraților și să se înscrie în PP-DD. Nici în PP-DD nu a stat foarte mult și s-a înscris în UNPR. De asemenea, deputatul a făcut parte din USL și pentru o scurtă perioadă a fost parlamentar independent.

Medicul Tudor Ciuhodaru, specializat în medicină de urgenţă şi toxicologie, a intrat în politică în 2008 pe listele Alianței PSD-PC, iar în ianuarie 2010 a părăsit PSD în favoarea Grupului Independenților din Senat și Camera Deputaților. În 2012 a fost reales și a revenit în PSD. În 2014 s-a înscris în PP-DD și a condus filiala din Vaslui a partidului. În 2015, s-a înscris în Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR). La alegerile din 2016 s-a regăsit tot pe listele PSD.

Tudor Ciuhodaru este inițiatorul mai multor proiecte de lege printre care și cel privind acordarea unei noi zi libere, un proiect privind distribuirea de periuțe și pastă de dinți elevilor, o inițiativă privind acordarea de 500 de lei fiecărui nou-născut și un proiect privind interzicerea explorării și exploatării prin fracturare (fisurare) hidraulică a hidrocarburilor gazoase sau lichide.

Mai mult, deputatul a inițiat în 2014 din partea PP-DD un proiect de lege similar celui de acum. Și atunci a explicat necesitatea unei astfel de legi tot pentru ”protejarea” României de etnicii maghiari.

Conducerea PSD a anuntat ca se delimiteaza de acest proiect legislativ. – foto: jurnalistii.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here