Acasă Economie Leafa crește, euro și dolarul la fel

Leafa crește, euro și dolarul la fel

DISTRIBUIȚI

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat miercuri, în ședința de Guvern, că legea salarizării nu se va mai face pe grade de salarizare, ca până acum, ci pe funcții, grade ș gradații, iar primii care vor beneficia de creșterea salariilor în totalitate vor fi angajații din sistemul sanitar.

”Legea schimbă foarte mult principii. Legea nu mai este pe grade de salarizare, este pe funcții, grade și gradații. În primul an, din 2018, cresc salariile la sistemul sanitar. Ei sunt primii care vor beneficia de această creștere de salarii în totalitate. La ceilalți urmează să se facă gradual în următorii patru ani. Avem un fond de premiere de 5% care este la dispoziția ordonatorului de credite, dar acești bani nu pot fi dați decât în acord cu sindicatele. Rămânem pe 30% sporuri la ordonatorii de credite. La aceste sporuri trebuie să intre acel voucher de vacanță care este cuprins în programul de guvernare și două norme de masă, însemnând două salarii minime pe economie. De asemenea, este un capitol separat pentru indemnizațiile demnitarilor, primarilor și viceprimarilor care se calculează începând cu salariul mediu pe economie. (…) Până în anul 2021 considerăm că se vor corecta toate inechitățile care există în sistemul de salarizare, urmând ca după 2021, legea fiind pusă la punct, va urca fiecare bugetar în parte cu rata inflației. Toți bugetarii vor beneficia din 2021 de o creștere egală”, a spus Vasilescu.

După anunțul ministrului Muncii, BNR a anunțat un curs de referință de 4.55 lei pentru un euro și 4.32 lei pentru un dolar american.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here