Acasă Politic Lege privind funcționarea serviciilor externe specializate în resurse umane și salarizare

Lege privind funcționarea serviciilor externe specializate în resurse umane și salarizare

DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL Mara Calista a inițiat și depus, alături de mai mulți parlamentari, propunerea legislativă prin care se stabilește cadrul legal pentru organizarea și funcționarea serviciului extern specializat în resurse umane și salarizare, coordonat de un expert în legislația muncii acreditat.

Prin această inițiativă legislativă se vine în ajutorul angajatorilor micro, mici și mijlocii, care nu au în sistemul organizatoric structuri specializate în resurse umane și salarizare, care vor avea garanția de calitate a serviciilor prestate. De asemenea, vor putea solicita o calificare a personalului angajat ori o acreditare din partea unui organism profesional care să ateste nivelul de competență deținut în domeniul resurselor umane și al salarizării.

”În urma unor analize serioase și aprofundate, alături de specialiști în domeniu, am ajuns la concluzia că se impune definirea activității de «management al forței de muncă» și este nevoie de stabilirea unor reguli clare privind furnizarea acestor servicii de către prestatorii externi astfel încât să se promoveze relațiile de muncă legale și echitabile, în concordanță cu practicile europene și internaționale. Totodată, prin profesionalizarea serviciilor externe specializate în resurse umane și salarizare, coordonate de către un expert în legislația muncii acreditat, se va constitui un factor de echilibru în relația angajat-angajator”, a declarat Mara Calista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here