Acasă Info Local Liber la depunerea candidaturilor pentru ”locale”

Liber la depunerea candidaturilor pentru ”locale”

DISTRIBUIȚI

Partidele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți pot depune în scris candidaturile pentru consiliile locale, primari și consiliile județene începând de luni, 11 aprilie. Potrivit calendarului alegerilor locale, depunerea candidaturilor va avea loc cel târziu până pe 26 aprilie. Candidaturile vor rămâne definitive la 4 mai.Locale-2016

De asemenea, până cel târziu 12 aprilie trebuie comunicat de către AEP numărul de alegători rezultat din Registrul electoral și din listele electorale complementare. 126 de partide, alianțe și uniuni și-au înscris la Biroul Electoral Central (BEC) denumirile și însemnele cu care vor candida la alegerile locale de pe 5 iunie.

În Registrul BEC se regăsesc atât formațiunile politice ”vechi”’- PSD, PNL, UDMR, ALDE, UNPR, PMP, dar și partide ”’noi”: UpR, Sebeșul verde, Alianța Împreună pentru Săcele, Partidul Societății Ieșene, Partidul Comunitar din România, Partidul Săcălazului din România, Partidul Mândri că suntem Arădeni etc. Campania electorală pentru alegerile locale va începe pe 6 mai și se va încheia pe 4 iunie, la ora 7,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here