Acasă Info Local Liberalii așteaptă candidații pentru locale până la 1 august

Liberalii așteaptă candidații pentru locale până la 1 august

DISTRIBUIȚI

Petrache_2

Liberalii care vor să candideze la locale îşi mai pot anunţa în cadrul partidului această intenţie până la 1 august, după cum declară secretarul general al PNL, Marian Petrache.

De exemplu, mai mulţi lideri ai PNL și-au anunțat intenția de a intra în cursă pentru primăriile din Bucureşti, între aceştia fiind Ludovic Orban şi Cristian Buşoi, care vizează fotoliul de primar general al Capitalei, sau europarlamentarul Ovidiu Raețchi pentru Primăria Sectorului 5, deși pentru acest post actualul primar interimar, Dan Croitoru, este mult mai bine pregătit și mai cu priză la oameni. Există însă și speculații potrivit cărora PNL ar fi bătut palma cu PSD pentru ”a ceda” Primăria Sectorului 5, într-o finală cu deputatul Cristian Rizea, Ovidiu Raețchi pierzând clar. De asemenea, la alegerile locale, în Bucureşti, printre candidații liberali se numără Diana Tuşa – pentru Primăria Sectorului 1, Dan Cristian Popescu – pentru Primăria Sectorului 2 și Răzvan Mironescu pentru Primăria Sectorului 6.

Petrache a transmis colegilor că, acolo unde PNL nu va avea un candidat cu şanse de reuşită pentru alegerile locale, unul dintre co-preşedinţii organizaţiilor să îşi asume responsabilitatea candidaturii. Petrache a precizat că listele finale ale candidaturilor asumate intern vor fi transmise la centru până la 1 august.

Marian Petrache a susţinut că important este ca filala şi copreşedinţii să găsească candidatul cel mai potrivit pentru a avea şansele cele mai mari la alegerile locale de anul viitor şi nu faptul că ”aceşti candidaţi vin din societatea civilă, din rândurile fostului PNL sau PDL”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here