Acasă Info Local Liberalii, la loc comanda în privința alegerii aleșilor locali

Liberalii, la loc comanda în privința alegerii aleșilor locali

DISTRIBUIȚI

votPNL a adoptat sâmbătă la Poiana Brașov o rezoluție în care își reafirmă susținerea pentru modalitatea de alegere a primarilor în două tururi de scrutin. ”Am susținut această modificare a legii în cursul dezbaterilor parlamentare, însă majoritatea PSD-UNPR-ALDE a dat dovadă de un profund dispreț față de principiile democratice și a respins propunerea PNL. Vom susține în continuare acest principiu și, mai mult decât atât, PNL se angajează să reintroducă alegerea primarilor în două tururi de scrutin de îndată ce va avea o majoritate parlamentară”, se afirmă în documentul menționat, citat de Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin și alegerea indirectă a președinților de consilii județene, fără nici un fel de obiecții.

De asemenea,, în Parlament PNL a susținut ideea Puterii. Pe 6 mai, Camera Deputaţilor a adoptat, cu 278 voturi pentru, 22 împotrivă şi 14 abţineri, proiectul de lege privind alegerilor locale, stabilind că preşedinţii consiliilor județene vor fi aleși indirect prin vot secret al consilierilor judeţeni, cu majoritate simplă, iar primarii vor fi aleşi într-un singur tur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here