Acasă Anchete Liberalul Mihai Voicu, condamnat

Liberalul Mihai Voicu, condamnat

DISTRIBUIȚI

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, joi, condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare și la cinci ani de încercare pe deputatul liberal Mihai Voicu, fost ministru pentru Relația cu Parlamentul. Decizia nu este definitivă.

Mihai Voicu a fost ministru delegat pentru coordonarea SGG în perioada 2004 – 2006 și ulterior ministru pentru relația cu Parlamentul, în Cabinetul Tăriceanu.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada ianuarie – aprilie 2012, inculpatul Voicu Mihai Alexandru, în calitate de președinte al unei organizații județene de partid și vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice la nivel național, beneficiind de ajutorul inculpatului Mogoș Dan Lucian Ștefan, și-a folosit influența și autoritatea determinate de funcțiile deținute, pentru a impune membrilor Biroului permanent teritorial criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuții individuale.

Concret, ”donațiile” respective condiționau candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna anului 2012 sau susținerea politică pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o instituție publică.

Procedând în această manieră, 20 de membri ai organizației de partid au fost determinați să remită diverse sume de bani (între 5.000 – 20.000 lei) în valoare totală de 290.450 lei.

Din această sumă de bani, inculpatul Enea Constantin Cosmin a primit 156.680 lei pentru a fi folosiți la achiziționarea de materiale promoționale care urmau a fi folosite în campania electorală din vara anului 2012. Din această sumă, în realitate au fost folosiți în scopul menționat mai sus 24.873 lei, restul fiind însușiți de inculpatul Enea Constantin Cosmin, prin intermediul SC Coliseum SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here