Acasă Educatie Liceul ”Ioan Petruș” Otopeni: Cadourile de Paști pentru cadrele didactice – un...

Liceul ”Ioan Petruș” Otopeni: Cadourile de Paști pentru cadrele didactice – un obicei bine împământenit

DISTRIBUIȚI

Cotidianul Libertatea a primit mai multe mesaje care arată cum se strâng bani, cel puțin 900 de lei, pentru a i se cumpăra un cadou de Paști unui învățător de la Liceul ”Ioan Petruș” din orașul Otopeni.

”Dragi părinți, sunteți de acord să îi oferim o atenție domnului învățător de Paște?”. Așa arată un anunț pe cunoscutele grupuri de WhatsApp ale părinților care strâng bani pentru cadouri la profesori sau învățători. Nici un părinte nu pare că se opune. ”Un coș cum s-a luat și de Crăciun și restul banilor îi dăm în plic”.

Potrivit Libertatea.ro, în cazul de față, banii se strâng pentru un învățător de la Liceul ”Ioan Petreuș” din Otopeni. Cadrul didactic predă la o clasă pregătitoare cu aproape 30 de copii. Suma cu care contribuie fiecare părinte este de 50 de lei, după cum mai arată mesajele de pe același grup. În total, s-au strâns 900 de lei pentru domnul învățător doar de la părinții care fac parte din grupul de WhatsApp. O sumă care depășește cu mult valoarea cadourilor simbolice.

Această practică se desfășoară și la alte sărbători, după cum reiese din dialogul părinților. ”Și ce luați, dacă se strâng bani de la toți părinții?”, întreabă o mamă. ”Probabil un coș cum s-a luat și de Crăciun și restul banilor îi dăm în plic”, îi răspunde o altă mamă. ”Dacă nu pun și eu bani, copilul meu va fi discriminat de învățător”.

A doua zi sunt trimise de același părinte opt fotografii cu variante de coș pentru domnul învățător. Fiecare conține cutii de bomboane și sticle de băuturi alcoolice. Prețurile variază de la 117 lei la 238 de lei. – pe larg în Libertatea.ro, foto: Otopeniro.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here