Acasă Politic Limba română, un avantaj pentru refugiații ucraineni

Limba română, un avantaj pentru refugiații ucraineni

DISTRIBUIȚI

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a avut astăzi o întrevedere cu Pablo Zapata, reprezentantul în România al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) pe teme situației refugiaților din Ucraina în România.

A fost făcută o trecere în revistă a prevederilor legale relevante și a măsurilor deja implementate de România, reprezentantul UNHCR apreciind bunele practici implementate în acest sens de la nivelul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

”Refugiații din Ucraina au beneficiat de grijă și sprijin din partea statului român. Vom continua pe această linie. În urma întâlnirii de astăzi am luat două decizii importante pentru creșterea șanselor de integrare pe piața muncii a refugiaților ucraineni și pentru protecția persoanelor și grupurilor vulnerabile. Astfel, prin ANOFM vor fi inițiate cursuri de limba română pentru refugiații din Ucraina, pentru a crește accesabilitatea acestora pe piața muncii. Pe de altă parte, vom face o analiză a standardelor specifice de evaluare și încadrate în grad de dizabilitate din cele două țări pentru a compatibiliza sistemele de protecție pentru persoanele vulnerabile”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Conform datelor ANOFM, de la izbucnirea conflictului din Ucraina și până acum au fost organizate 9 Burse ale Locurilor de Muncă pentru ucraineni. 19.000 de refugiați din Ucraina sunt înregistrați ca fiind persoane în căutarea unui loc de muncă, fiind încheiate 7.000 de contracte de muncă pentru aceștia.

1 COMENTARIU

  1. […] Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a avut astăzi o întrevedere cu Pablo Zapata, reprezentantul în România al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) pe teme situației refugiaților din Ucraina în România. A fost făcută o trecere în revistă a prevederilor legale relevante și a măsurilor deja implementate de România, reprezentantul UNHCR apreciind bunele practici […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here