Acasă Economie Linie expres Măgurele – Gara de Nord

Linie expres Măgurele – Gara de Nord

DISTRIBUIȚI

Membrii fondatori ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov s-au întrunit, la 11 septembrie 2018, în adunare generală și consiliu director, pentru a completa și modifica statutul asociației și a crea cadrul pentru desfășurarea, în cele mai bune condiții, a activității societății de transport public București-Ilfov.

Toate unitățile administrativ teritoriale din Ilfov și București au împuternicit asociația ca, în baza Programului Integrat de Transport Public de călători pentru Regiunea București-Ilfov, aprobat la data de 19 iulie 2018, să facă procedurile și să contracteze Societatea de Transport București – STB (fostă RATB) pentru asigurarea serviciului de transport public de călători în Regiunea București-Ilfov și să aprobe stabilirea, ajustarea sau modificarea prețurilor și tarifelor, după caz, în condițiile legii, cu respectarea normelor metodologice/procedurilor elaborate și aprobate de autoritățile de reglementare competente.

Prestarea serviciului public de transport călători în Regiunea București-Ilfov se face în etape, după cum urmează: De la 15 septembrie 2018, pe actualele rute de transport în comun, care au fost contractate deja de UAT-uri cu RATB, respectiv:

Republica – Unirii Dobroesti

Romprim – Piaţa Sudului – Danubiana

Cora Pantelimon – Pantelimon
Lujerului – Chiajna
Ghencea – Domneşti
Institutul Oncologic – Afumaţi
Romprim – Piaţa Sudului – Leordeni
Piaţa Sudului – Berceni
Piata Clăbucet – Pasaj CFR Chitila
CFR Progresul – Bumbăcăria Jilava
Ghencea – Pruni
Ghencea – Țegheş
Depoul Alexandria – Bragadiru
Depoul Alexandria – Clinceni
Piaţa Presei Libere – Otopeni
Depou Alexandria – Vârteju
Depoul Alexandria – Măgurele
Ghencea – Clinceni
Cartier Dămăroaia – Buftea
Cartier Dămăroaia – Mogoşoaia
CFR Progresul – 1 Decembrie

Și tot de la 15 septembrie 2018, datorită urgenței create de existența celui mai puternic laser din lume, ELI-NP, pe platforma de cercetare de la Măgurele se introduce linia expres Măgurele – Gara de Nord.

De la 1 decembrie 2018, vor fi 67 de linii regionale, printre care și linii Ilfov – Ilfov. Vor fi puse în trafic 394 de autobuze, în măsura în care STB-ul își va suplimenta parcul auto, cu autobuzele contractate.

Vom avea un tarif unic, biletele pentru elevi și studenți vor fi subvenționate 50%, iar copiii sub 7 ani și pensionarii vor avea gratuitate pe mijloacele de transport în comun operate de Societatea de Transport București (STB), anunță CJ Ilfov. – CĂLIN MATEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × four =