Acasă Economie A luat ființă Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București –...

A luat ființă Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat marti, in deschiderea sedintei extraordinare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, principalele proiecte de pe ordinea de zi, care vizeaza atat imbunatatirea aspectului urbanistic al Bucurestiului, cat si eficientizarea activitatii Primariei.

Firea: ”Îmbunătățirea aspectului urbanistic al municipiului București precum și a condițiilor de habitat reprezintă o preocupare permanentă a Primăriei. În acest context, promovarea în rândul cetățenilor de toate vârstele a conceptului de implicare ecologică și civică, individuală și colectivă, poate fi cheia schimbării la față a orașului. Cu ocazia demarării campaniei de curățenie de primăvară, le-am solicitat tuturor proprietarilor de clădiri să-și îndeplinească obligațiile ce le revin, potrivit legii, cu privire la întreținerea acestora, precum și a spațiilor verzi din curți, a arborilor și arbuștilor decorativi.

Prin proiectul pe care vi-l propun azi, vreau să facem încă un pas în această direcție și să stimulăm cetățenii, firmele, instituțiile publice, asociațiile de proprietari să-și înfrumusețeze și ecologizeze clădirile în care locuiesc sau își desfășoară activitatea. Vom organiza anul acesta, prin intermediul ARCUB, al cărui Regulament de Funcționare vă propun să-l modificăm în acest sens, un concurs cu tema „Cea mai frumoasă fațadă, cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă curte”.

Imediat vom alcătui o comisie care va întocmi regulamentul concursului, categoriile, precum și nivelul premiilor.

O altă propunere de hotărâre pe care v-o supun aprobării este cea privind înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov care, așa cum rezultă și din studiile efectuate în anii precedenți de Agenția Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice, este structura care poate asigura implementarea proiectelor cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă recent adoptat de către Consiliul General.

De asemenea, înființarea ADITPBI este singura variantă prin care putem organiza un serviciu de transport public în București și localitățile limitrofe la standardele și cerințele Regulamentului 1370 al Parlamentului European, în caz contrar existând pericolul iminent al declanșării procedurii de infringement.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară va oferi cadrul necesar pentru organizarea unui transport public de calitate în zona metropolitană a Bucureștiului și va rezolva toate situațiile conflictuale din prezent, în beneficiul călătorilor.

Nu în ultimul rând, vă solicităm votul pentru încă zece societăți comerciale care vor face parte din viitorul Holding Municipal, respectiv pentru actele constitutive ale respectivelor companii și pentru componența organelor de conducere (AGA, Consilii de Administrație și cenzori). Este vorba de societăți comerciale care vor avea în obiectul de activitate Servicii IT, Publicitate stradală și afișaj, înființarea de baze sportive, pază și securitate, managementul transportului, iluminat public, imobiliare, eco-igienizare, protecție civilă și voluntariat, întreținere arbori și arbuști”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here