Acasă Economie Lucrările la Centrul Multifuncțional Mogoșoaia avansează

Lucrările la Centrul Multifuncțional Mogoșoaia avansează

DISTRIBUIȚI

Comuna Mogoșoaia deține importante ansambluri de patrimoniu, culturale și recreative, însă o dezvolatare accelerată impune diversificarea ofertei culturale pentru cei aproximativ 8.000 de locuitori. În acest sens, administrația comunei Mogoșoaia a realizat un studiu de fezabilitate în vederea diversificării ofertei culturale pentru comunitatea locală și nu numai, reluând investiția pentru realizarea unui Centru Multifuncțional (Cultural), care a fost abandonată în anii 2010-2011.

La finalizare, centrul va oferi o gamă complexă de facilități: bibliotecă, sală multifuncțională cu 150 de locuri, inclusiv pentru spectacole, fiind prevăzută cu scenă, camere artiști, garderobe, sală de dans și gimanastică, săli de creație (pictură, sculptură, aranjamente florale), săli de training (limbi străine, caligrafie), cabinete pentru consigliere.

Arhitectura clădirii se încadrează în linia ansamblurilor de patrimoniu ale localității, iar amplasarea pe malul lacului din Parcul Mogoșoaia îi conferă o distincție în plus.

Ordinul de începere a serviciilor de proiectare a fost emis la 12 martie 2020, iar cel al lucrărilor la 16 noiembrie același an.

Înainte de începerea lucrărilor, constructorul a realizat, din buget propriu, un nou studiu geotehnic și o nouăexpertiză a construcției deja existente, pentru a se asigura că atât natura solului, cât și proprietățile fizico-mecanice ale structurii existente garantează realizarea proiectului.

Până acum, au fost consolidate fundațiile existente și au fost executate altele noi, a fost executată structura de rezistență a clădirii (stâlpi, diafragme, grinzi și plăcile din beton armat), a fost montată structura metalică a acoperișului, au fost executate în totalitate zidăriile,  se montează tâmplăria de aluminiu, pereții cortină și hidroizolația (45% în prezent), se montează echipamentele de filtrooventilație, tablourile electrice și traseele de curenți tari (75% în prezent),  au fost executate în totalitate instalațiile, rețele pluviale și menajere, au fost achiziționate tablourile electrice și cablurile și a fost executat în totalitate branșamentul la postul de transformare.

Investiția este realizată în baza unei asocieri cu Consiliul Județean Ilfov. Contractului are o valoare de 7.787.437,98 lei, din care contribuția Consiliului Județean Ilfov este de 7.008.694,18 lei, iar a consiliului local Mogoșoaia de 778.743,80 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here