Acasă Politic Ludovic Orban, prim-ministru demis, interimar și desemnat

Ludovic Orban, prim-ministru demis, interimar și desemnat

DISTRIBUIȚI

Așa cum era de așteptat, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, tot pe liderul PNL, Ludovic Orban, drept candidat pentru funcția de prim-ministru.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații de presă la Palatul Cotorceni.

Iohannis:

Am terminat sesiunea de consultări cu partidele.

Să recapitulăm: Avem un guvern liberal cu o agendă reformatoare, inclusiv în economie, social, electoral – toate în interesul românilor. A dorit să repare greșelile evidente ale PSD.

Pe de altă parte avem un PSD care are încă foarte mulți parlamentari și care se opune acestor schimbări.

Doar ultimul exemplu este elocvent: PNL prin guvernul Orban a vrut să reintroducă alegerea primarilor în două tururi, PSD nu a vrut.

După părerea mea, soluția corectă în această situație e întoarcerea la electorat. E soluția care satisface nevoia de democrație. Adică alegeri anticipate.

Anticipatele sunt prima mea opțiune. Am prezentat partidelor această opțiune. Unii au fost de părere că e bine, alții au spus că trebuie să se consulte în partid. E normal ca partidele să aibă discuții interne. Sper să se întâmple foarte repede.

Dar până atunci putem face următorul pas – desemnarea unei persoane însărcinate cu formarea unui nou guvern. Îl dsesemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern și să se prezinte în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here