Acasă Info Local Mafia legumelor, lovită din nou de polițiștii ilfoveni

Mafia legumelor, lovită din nou de polițiștii ilfoveni

DISTRIBUIȚI

mafia legumelorLa 14 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov au desfășurat activități de verificare a societăților comerciale din domeniul legumelor și fructelor de pe raza comunei Afumați pentru combaterea evaziunii fiscale.

Astfel, la o firmă dintr-un complex comercial din comuna Afumați, polițiștii au constatat că 4.061 de kg de fructe au fost comercializate fără a fi evidențiate în contabilitatea societății, fapt pentru care administratorul societății, un bărbat, de 24 de ani, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, constând în neevidețierea în documentele contabile a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizare.

Totodată, s-a constatat că administratorul societății nu a putut justifica lipsa sumei de 41.926 de lei din casieria societății, aceasta fiind folosită în alte scopuri decât în interesul societății, fapt pentru care acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infractiunii de folosirea cu rea credință a banilor societății în folos propriu.

De asemenea, polițiștii din Pantelimon au efectuat controale la societăți comerciale de pe pe raza comunei Cernica, pe linia protejării populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Cu această ocazie, în satul Tânganu, într-un spaţiu închiriat amplasat pe strada Burebista, a fost depistată o femeie, de 36 de ani, care efectua acte de comerţ cu obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte şi produse de uz casnic, fără a fi autorizată în acest sens de Oficiul Național al Registrului Comerțului şi fără a deţine documente de provenienţă pentru bunurile expuse spre vânzare.

Bunurile oferite spre vânzare, în valoare de 5.630 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, femeia în cauză fiind sancţionată contravenţional cu amendă de 1.000  de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here