Acasă Info Local Măgurele: Amplă campanie de combatere a ambroziei

Măgurele: Amplă campanie de combatere a ambroziei

DISTRIBUIȚI

Primăria orașului Măgurele va începe și anul acesta o amplă campanie de combatere a ambroziei, buruiana cunoscută și sub denumirile de “iarba pârloagelor” sau “floarea pustiei”, care îmbolnăvește mii de români.

Pentru ca acțiunea autorităților locale să dea rezultate, este nevoie, însă, și de implicarea administratorilor drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și bazinelor piscicole, dar și a proprietarilor sau deținătorilor de terenuri din Măgurele. Aceștia sunt rugați de autoritățile locale ca, după 15 mai, când se va ridica starea de urgență și, odată cu ea, și restricțiile legate de libertatea de mișcare, să respecte legea și să îndepărteze ambrozia de pe proprietățile lor, evitând astfel eventualele amenzi.

De asemenea, beneficiarii lucrărilor de construcții au obligația ca, pe terenurile afectate de lucrări, să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării și răspândirii buruienii ambrozia.

Potrivit Legii 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, cuantumul amenzilor pentru cei care nu-și curăță terenurile este de până la 5.000 de lei pentru persoanele fizice și până la 20.000 de lei, în cazul firmelor.

Constituie contravenţie nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole şi se sancţionează cu amendă de la 750 de lei la 5.000 de lei, pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 5.000 de lei la 20.000 de lei pentru persoanele juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here