Acasă Info Local Măgurele/Teatru de vară și zonă de promenade în viitorul Parc Dumitrana

Măgurele/Teatru de vară și zonă de promenade în viitorul Parc Dumitrana

DISTRIBUIȚI

 Primăria Măgurele a obținut 4,4 milioane de euro, bani europeni, pentru amenajarea parcului

Primăria orașului Măgurele va amenaja un parc într-o zonă abandonată de 30 de ani, pe o suprafață de șase hectare pe amplasamentul fostului ștrand Dumitrana.

Narcis Constantin, primarul orașului Măgurele: ”Viitorul Parc Dumitrana, o zonă abandonată de 30 de ani și transformată în ceea ce este în acest moment, o uriașă groapă de gunoi, va arăta cu totul altfel. După aproape patru ani de muncă, de luptă cu birocrația, am reușit să obținem 4,4 milioane de euro, bani europeni, pentru înființarea unui parc cu o suprafață de șase hectare pe amplasamentul fostului ștrand Dumitrana. Fondurile europene sunt singura șansă de a salubriza întreaga arie și de a o reda comunității sub forma unei zone de agrement, din care construcțiile ocupă doar 10%. Astfel, vom avea terenuri de sport, mobilier urban modern și aparate de fitness, locuri de joacă sigure, teatru de vară și zonă de promenadă în aer liber.

Ca să preîntâmpin îngrijorările, vă spun încă de acum: nu se va taia niciun copac sănătos. Chiar au fost deviate alei prevăzute în proiectul parcului pentru a păstra vechii plopi. Va fi îndepărtată doar vegetația crescută spontan în cei 30 de ani în care zona nu a fost igienizată. Toți copacii, absolut toți arborii sănătoși vor fi păstrați. Altfel, nicio instituție europeană nu ar fi aprobat un proiect care ar putea încălca legea privind protecția mediului, a spațiilor verzi, a pădurilor. Viitorul Parc Dumitrana presupune, în primul rând, revitalizarea zonei verzi a orașului Măgurele și reducerea poluării, inclusiv a poluării pe râul Argeș. Dragii mei, aștept cu mare nerăbdare finalizarea lucrărilor acestui frumos parc, de care ne vom putea bucura cu toții: copii, părinți și bunici!” – ROZALIA ANDRAȘ

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 − 1 =