Acasă Politic Majoritatea PSD-ALDE din Senat îi dă încredere și curaj premierului

Majoritatea PSD-ALDE din Senat îi dă încredere și curaj premierului

DISTRIBUIȚI

Premierul Viorica Dăncilă spune că votul dat marți în Parlament pentru alegerea lui Teodor Meleșcanu la conducerea Senatului ”certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament”, iar social-democrații au ”curajul și încrederea” să vină la vot cu un nou guvern.

Printr-un mesaj postat marți seară pe Facebook, Viorica Dăncilă îl felicită pe Teodor Meleșcanu pentru alegerea în funcția de președinte al Senatului.

”Votul certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament și că, așa cum am spus și aseară, avem curajul și încrederea să venim la vot cu un nou guvern”, scrie premierul.

Dăncilă zice că PSD a ales să îl sprijine pe Meleșcanu pentru a ”reconfirma buna-credință și asumarea programului de guvernare, precum și respectul față de cei care au preferat să nu fugă de responsabilități” și nu pierde ocazia de a spune din nou că ieșirea de la guvernare a fost luată de un grup restrâns din ALDE.

După cum se știe, Meleșcanu a fost ales marți seara președinte al Senatului, propus de PSD, chiar dacă este membru al ALDE. Social-democrații au reușit să-și impună candidatul deși nu aveau numărul necesar de voturi pentru validarea acestuia. Grupul PSD a avut 67 de voturi iar diferența de șase voturi a venit de la senatorii ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu rămâne astfel tot mai singur în partid, mai ales că există oameni în eșalonul doi care nu au părăsit Executivul, chiar dacă ALDE a ieșit de la guvernare. Foto: Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here