Acasă Economie MANAGERUL DE LA BĂLĂCEANCA, REȚINUT

MANAGERUL DE LA BĂLĂCEANCA, REȚINUT

DISTRIBUIȚI

seapManagerul Spitalului de Psihiatrie “Eftimie Diamandescu” – Bălăceanca, Răzvan Turliu, a fost reținut de  polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub acuzația de abuz în serviciu. Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2012-decembrie 2013,  acesta a achiziționat în mod direct bunuri, respectiv produse alimentare și servicii, încălcând astfel normele în materie de achiziții publice, pejudiciind bugetul de stat cu aproximativ 1.300.000 de lei.

Potrivit unor surse, Turliu ar fi realizat achiziţiile de alimente, medicamente, materiale sanitare, materiale de curăţenie, de consumabile, de lucrări, prin achiziție direct sau prin SEAP, după ce au fost anunțate doar anumite firme de intenția instituției de a face achizițiile, stabilind și prețurile până la care se poate ”merge”. Drept urmare a înțelegerilor, firmele au postat ofertele de produse în catalogul SEAP, iar achiziţia s-a efectuat, chiar dacă în sistemul SEAP existau societăţi care aveau preţuri mult mai mici.

În acest mod sau prin încredinţare directă, ar fi fost favorizate SC ALIDA D&D OUTLETSTORE SRL din Braşov, ANDREX EUROBIZ SRL, tot din Braşov, SC MIHMAR SRL, tot din Braşov, o farmacie de sector,  – Rondfarm.

De exemplu în perioada mai-iulie 2013, s-au achiziţionat ouă la preţ de 0,65 – pe piaţă sunt 0,30, carne tocată 25 lei – pe piaţă 11,00, cartofi 3,00 lei – pe piaţă 0,90 lei, telemea 16,50 lei – pe piaţă 8,50 lei, uniforme 350 lei – pe piaţă 5 lei, saltele 400 lei – pe piaţă 160 lei. Inclusiv motorina destinată ambulanţei a fost sustrasă.

Procurorii cer arestarea preventivă a managerului Turliu.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here