Acasă Educatie Manualele școlare ar putea fi declarate de importanță națională și tipărite la...

Manualele școlare ar putea fi declarate de importanță națională și tipărite la Monitorul Oficial

DISTRIBUIȚI

Manualele școlare ar putea fi declarate de importanță națională și tipărite la Monitorul Oficial, a declarat marți seara la RTV premierul Mihai Tudose. El susține că toată situația legată de manuale a fost declanșată de războiul dintre edituri ”Parcă am luat-o razna complet. Ceea ce doresc e să avem manualul tip, fixat… Am auzit că suntem împotriva culturii dacă manualele se tipăresc la o singură editură, eventual a statului. Nu spune nimeni că jumătate din nebunia ultimilor ani, cu manualele care ne uitam la ele pe când nu erau, vorba poetului naţional, toată problema sau jumătate e generată de acel război al editurilor. Le declarăm de importanţă naţională strategică, că sunt cărţile de pe care învaţă copiii noştri şi le facem la Monitorul Oficial”, a spus Mihai Tudose. Premierul nu înțelege de ce manualele trebuie retipărite în fiecărui an.

”Mi se pare o nebunie ca, de exemplu, în fiecare an să rescrii manualul de istorie, de parcă Ştefan cel Mare în fiecare an mai face câte ceva, mai câştigă câte o luptă, mai pierde câte ceva, la matematică Pitagora se mai gândeşte şi rescriem manualul… Culmea e că nu e deloc un demers pentru educaţie, ci un bussines”, a spus șeful Executivului.

Până una-alta, elevii de clasa a V-a vor începe anul școlar nou cu patru manuale: Sport, Religie pentru cultul româno-catolic, Limbă și literatură Maternă Maghiară și Limbă și Literatură Română pentru școlile cu predare în limbă maghiară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here