Acasă Info Local Marian Petrache: ”Am înroșit telefoanele pentru un plus de materiale sanitare”

Marian Petrache: ”Am înroșit telefoanele pentru un plus de materiale sanitare”

DISTRIBUIȚI

”Suntem în cea mai mare criză sanitară a secolului, iar cuvintele de ordine acum trebuie să fie datorie și solidaritate. Cine nu pricepe asta este iresponsabil!”, afirmă Marian Petrache, președintele CJ Ilfov, care adaugă că de la declanșarea epidemiei provocată de nou coronavirus pentru toate cele trei spitalele din subordinea Consiliului Județean (Spitalul Județean, Bufea și Bălăceanca) și în centrele pentru protecția copiilor au fost asigurate materialele sanitare. De asemenea, pentru achiziții în această criză a fost constituit un fond rezervă care în acest moment se ridică la 12,5 milioane.

Petrache mai spune că directorii de spital și directorii de specialitate din cadrul Consiliului Județean analizează zilnic achizițiile și consumul de materiale sanitare și estimează necesarul pentru perioada imediat următoare.

”Pentru că unii furnizori nu și-au onorat comenzile, am identificat alții de la care am luat măști, combinezoane și tot sperăm după mănuși, care sunt cel mai greu de găsit în această perioadă. Am încercat tot felul de inovații – facem viziere la SmartLab, le-am dat pe primele medicilor de la Spitalul Județean, iar acum facem probe pentru componente de aparate de ventilație. Le-am scris și partenerilor chinezi care ne-au indicat la rândul lor furnizori și ne trimit 50.000 de măști. Le așteptăm ca pe pâinea caldă”, mai spune Petrache.

”Pentru că vorbim de solidaritate am înroșit telefoanele pentru un plus de materiale sanitare – combinezoane, măști, dezinfectant și le-am dat pe toate medicilor de familie, pentru că ei sunt primii în contact cu dumneavoastră, în localități.

Banii nu sunt nelimitați. Materialele sanitare sunt cea mai căutată marfă acum în toată lumea. Așa că orice inițiativă este vitală. Salut inițiativele ONG-urile și firmelor mari care au arătat deja că pot fi de un real ajutor spitalelor și comunităților și că pot schimba finalul poveștii. Așa că vă invit să nu vă opriți. Nici noi nu ne oprim. Căutăm asiduu mănuși, combinezoane, dezinfectanți și măști pentru spitale, centrele de protecție socială și pentru poliția din Ilfov. Împreună suntem mai puternici și pentru medici și pentru pacienți”, mai spune președintele CJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here