Acasă Interne Măsuri suplimentare de Revelion

Măsuri suplimentare de Revelion

DISTRIBUIȚI

Peste 5.100 de pompieri vor fi zilnic la datorie. ISU au eliberat 205 acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii.

Premergător perioadei Sărbătorilor de Iarnă, inspectorii de prevenire au derulat acţiuni inopinate de control privind respectarea măsurilor de protecție la incendiu, la structuri de primire turistice, de alimentaţie publică și alte spaţii sau localuri publice cu aflux mare de persoane.

De asemenea, pentru desfășurarea în bune condiții a evenimentelor cu public numeros, până în prezent inspectoratele pentru situații de urgență din țară și din Capitală au emis 205 acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii cu articole pirotehnice, iar o altă cerere este în curs de soluţionare.

Totodată, având în vedere faptul că în această perioadă pot fi utilizate la petrecerile de Revelion articole pirotehnice, reamintim cetăţenilor că pot folosi pentru divertisment, doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori.

Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de utilizarea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice, reamintim următoarele măsuri:

Respectați, cu stricteţe, instrucţiunile producătorului privind utilizarea;

Verificați, înainte de folosire, integritatea ambalajului, iar în situaţia în care acesta a fost deteriorat, evitați utilizarea produsului;

Limitați accesul copiilor la materialele pirotehnice; chiar dacă prezintă un nivel de risc foarte scăzut, ele pot genera efecte;

Evitați uscarea materialelor pirotehnice, aruncarea în foc sau în mijloacele destinate încălzirii;

Evitați reaprinderea produselor nefuncționale sau care au rămas cu materia explozivă activă.

În plan operațional, în perioada Revelionului, răspunsul la potențialele situații de urgență va fi asigurat, zilnic, de peste 5.100 de pompieri salvatori care acționează cu 2.900 mijloace tehnice. Numărul efectivelor poate fi suplimentat în cazul apariției unor situații de urgență de amploare.

Urgenţele medicale vor fi acoperite, la nivel naţional, prin intermediul celor 254 echipaje de prim ajutor calificat SMURD, 26 unităţi de terapie intensivă mobilă, 8 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 42 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum și 38 de șenilate.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here