Acasă Politic Mesajul SRR referitor la interzicerea utilizării toponimicului Chișinău din denumirea postului Radio...

Mesajul SRR referitor la interzicerea utilizării toponimicului Chișinău din denumirea postului Radio Chișinău

DISTRIBUIȚI

Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune apreciază calitatea actului jurnalistic, dar și modul în care standardele profesiei sunt respectate de către echipa Radio Chișinău și se declară impresionat de reacțiile de susținere venite din partea factorilor de decizie, a presei și a ascultătorilor.

„Ne bucurăm să vedem cum opinia publică atât din România, cât și din Republica Moldova s-a mobilizat în susținerea colegilor noștri din redacția Radio Chișinău, confirmând astfel calitatea actului jurnalistic bazat pe respectul pentru public și pe informarea corectă și onestă a acestuia.

Fiecare dintre noi, în calitate de membri ai Consiliului de Administrație al S.R.R., cunoaștem provocările pe care colegii noștri de la Radio Chișinău le-au întâmpinat și ne înclinăm în fața modului admirabil cu care au asigurat și asigură la Chișinău o emisie ireproșabilă de peste un deceniu.

Avem convingerea că decizia de interzicere a utilizării toponimicului „Chișinău” în denumirea postului Radio Chișinău este provocată de o neînțelegere a rolului acestui post de radio în spațiul public și că aceasta se va soluționa favorabil cât mai grabnic.

În acest sens ne manifestăm întreaga disponibilitate la dialog cu factorii de decizie din cadrul Primăriei Chișinău și Consiliului Municipal. În paralel, S.R.R. cântărește cu grijă toate soluțiile legale disponibile astfel încât Radio Chișinău să își păstreze spiritul și sensul.”

Context:

În data de 27.04.2022, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, Proiectul de Decizie privind utilizarea toponimicul Chișinău a fost respins prin votul majorității consilierilor prezenți, acesta fiind utilizat anterior de către Radio Chișinău, parte componentă a Radio România, între 2012-2022, pe o perioada finită de 10 ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here