Acasă Economie Milioane de euro pentru Ilfov din fonduri europene

Milioane de euro pentru Ilfov din fonduri europene

DISTRIBUIȚI

Bugetul de investiții în infrastructură, sănătate și servicii sociale la nivelul județului Ilfov a fost ”suplimentat” în ultimii șase ani cu peste 550 milioane de euro prin accesarea fondurilor europene. Astfel, din 2012 până în prezent, Consiliul Județean Ilfov a depus 40 de proiecte pentru dezvoltarea județului.

Infrastructura de apă și de canalizare a fost dezvoltată în 20 de localități, cel mai mare contract de finanțare europeană semnat de un județ din România (311 milioane de euro), iar alte 72 milioane de euro au fost atrase pentru primul proiect de extindere și modernizare a infrastructurii de apă și canal.

Prin alocarea a aproape 19 milioane de euro din fonduri europene, Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov a fost reabilitat, modernizat și echipat, iar în prezent funcționează după cele mai înalte standarde europene și are aparatură de ultimă generație.

Potențialul de energie geotermală a fost valorificat la Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. Agrippa Ionescu, din Balotești, unde, costurile de încălzire au fost reduse cu 70%, iar consumul de gaze  cu 95% prin atragerea apei geotermale. Investiția, tot din fonduri europene, a depășit două milioane de euro.

Un alt serviciu public – de care beneficiază atât ilfovenii, cât și bucureștenii – este intervenția în situații de urgență, ISU beneficind de 14 milioane de euro, bani cu care au fost dezvoltate și dotate serviciile specializate.

În Centrul de Plasament nr. 5 Periș, Centrul Medico-Social Domnești, Centrul Maternal Săftica, Centrul de Plasament nr. 6 Voluntari și Centrul de îngrijire și asistență Ciolpani au fost investite aproape patru milioane de euro.

Grupurile de Acțiune Locală (GAL) din județ (patru la număr) au fost finanțate cu peste patru milioane și jumătate de euro din fondurile europene, iar aproape șase milioane de euro au fost alocate pentru stimularea și susținerea antreprenoriatului (Întreprinderi sociale responsabile și Antreprenoriat, șansa unui viitor mai bun).

Pe lista de așteptare sunt îmbunătățirea eficienței energetice a Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Buftea (aproape 900.000 de euro), reabilitatea Mănăstirii Căldărușani (peste 4,5 milioane de euro) și a Mănăstirii Balamuci (aproape două milioane de euro).

În parteneriat cu primăriile au fost atrase 95 milioane de euro, bani investiți în infrastructura rutieră, iluminatul public, sisteme de supraveghere video, modernizarea arhitecturală și peisageră din Buftea, Bragadiru, Pantelimon și Voluntari.

În pregătire sunt proiectele pentru finanțarea Nodului intermodal București-Ilfov (80 milioane de euro), sistemul de management integrat al deșeurilor (50 milioane de euro), Măgurele Science Park (35  milioane de euro) și reabilitarea DJ 101, între Balotești și Sitaru (aproape 25 milioane de euro).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here