Acasă Info Local Ministerul Sănătății se pregătește de valul 3

Ministerul Sănătății se pregătește de valul 3

DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății anunță că în cursul zilei de astăzi, 15 martie a.c., două videoconferințe cu managerii spitalelor la nivel județean din București și Ilfov, pentru analizarea posibilității creșteri capacităților de tratare a pacienților COVID-19 în secțiile ATI. La videoconferințe au participat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, secretarul de stat pentru asistență medicală din Ministerul Sănătății, dr Andreea Moldovan, reprezentanţi ai Departamentului pentru Situații de Urgență, ai Direcției de Sănătate Publică București, medici epidemiologi și medici de terapie intensivă.

În urma discuțiilor, s-a decis ca 47 de paturi ATI pentru adulți, 4 paturi de terapie intensivă neonatală și aproximativ 140 de paturi de terapie intermediară destinate pacienților cu COVID-19 să fie suplimentate în unitățile sanitare din București.

De asemenea, a fost discutată necesitatea reorganizării circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în unitățile sanitare și avizarea, în regim de urgență, a noi circuite în spitale în vederea creșterii capacității de tratare a pacienților COVID-19 aflați în stare gravă.

Totodată, s-a discutat despre posibilitatea de evaluare a pacienților COVID-19 și în alte spitale față de cele desemnate în prezent, astfel încât să scadă presiunea existentă pe unitățile sanitare din prima linie. O altă măsură discutată a fost legată de posibilitatea redistribuirii personalului medical și suplimentarea acestuia în secțiile de terapie intensivă unde există un deficit de personal.

Discuțiile vor fi reluate marți.

Ministerul Sănătății reamintește că pentru prevenirea îmbolnăvirilor, alături de vaccinare, este nevoie în continuare de respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, purtarea măștii în spații publice, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

De asemenea, persoanele cu simptome de COVID-19 sunt sfătuite să se adreseze de urgență medicului de familie sau autorităților medicale pentru testare și luare în evidență și să evite automedicația, astfel încât să nu se ajungă la dezvoltarea de forme grave ale bolii care să necesite internare în secțiile de terapie intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here