Acasă Economie Ministerul Transporturilor a emis a doua autorizație de construcție pentru Pasajul Domnești

Ministerul Transporturilor a emis a doua autorizație de construcție pentru Pasajul Domnești

DISTRIBUIȚI

La 28 august 2019, Ministerul Transporturilor e emis cea de-a doua autorizație de construcție necesară executării lucrărilor de construcție a Pasajului suprateran pe DJ 602 – Centura București – Domnești.

Astfel, antreprenorul, Asocierea Straco Grup SRL – Comnord SA – Specialist Consulting SRL, are din acest moment front de lucru și poate începe lucrările de construcție ale acestui pasaj important pentru foarte mulți bucureșteni.

Valoarea totală a acestui contract, semnat la 10 mai 2017, este de 91.552.381,90 lei fără TVA și este compusă din 8.123.476,10 lei fără TVA, procent de diverse și neprevăzute de 10% și 83.428.905,80 lei fără TVA, valoarea inițială a contractului. Sursa de finanțare este asigurată din POIM, Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020.

Pasajul suprateran de la Domneşti va fi construit sub forma unui sens giratoriu suspendat. Prin realizarea acestei lucrari se urmăreşte, în principal, decongestionarea traficului şi fluidizarea circulaţiei pe Centura Capitalei, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România.

În 2018, pentru acest pasaj nu a fost alocat niciun leu, deși promisiuni au existat permanent, inclusiv la rectificarea bugetară. Mecanismul prin care funcționează finanțarea europeană nerambursabilă – statul român întâi plătește lucrările și apoi decontează sumele la Bruxelles – presupune ca în fișa proiectului să fie întâi bugetate sume, ori în fișa proiectului de la Domnești anul trecut nu a fost alocat niciun leu pe credite bugetare.

Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni de la data emiterii ordinului de începere pentru execuție. – foto: Tir Magazin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here