Acasă Info Local MINISTRUL DE INTERNE CERE PREFECTILOR SA FIE CU OCHII IN PATRU

MINISTRUL DE INTERNE CERE PREFECTILOR SA FIE CU OCHII IN PATRU

DISTRIBUIȚI

buletine-de-votAtenție cine tipărește buletinele de vot!

Ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a convocat o nouă videoconferință cu prefecții pentru a discuta despre atribuțiile pe care le au în contextul organizării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din luna decembrie.

În cadrul ședinței au fost trecute în revistă principalele responsabilități pe care le au prefecții, în calitate de președinți ai comisiilor tehnice județene pentru organizarea alegerilor, așa cum sunt prevăzute în calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale.

Ministrul a atras atenția asupra necesității respectării cu strictețe a termenelor prevăzute în calendarul acțiunilor circumscrise procesului electoral, îndemnându-i pe prefecți să ia din timp măsurile necesare pentru a nu fi înregistrate întârzieri.

Conform legislației electorale, instituțiile prefectului asigură imprimarea buletinelor de vot și confecționarea ștampilelor birourilor electorale de circumscripție și a ștampilelor de control ale secțiilor de votare. Totodată, împreună cu celelalte autorități responsabile, asigură sediile și dotarea tehnico-materială ale birourilor electorale de circumscripție și ale secțiilor de votare.

Ministrul Ioan-Dragoș Tudorache a solicitat prefecților să se asigure că procedurile de achiziție a serviciilor de imprimare a buletinelor de vot se desfășoară în condiții de transparență și legalitate. De asemenea, a cerut să fie acordată o atenție deosebită calității hârtiei și a tușului care se vor folosi în procesul electoral astfel încât să se evite din această cauză anularea unor buletine de vot.

În cadrul videoconferinței, secretarul de Stat pentru relația cu instituțiile prefectului, Irina Alexe, a continuat procesul de instruire a prefecților cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here