Acasă Educatie Ministrul Educației a prelungit perioada pentru încheierea situației școlare la clasa a...

Ministrul Educației a prelungit perioada pentru încheierea situației școlare la clasa a 8-a și a 12-a și înscrierile pentru BAC și evaluarea națională până la 13 iunie

DISTRIBUIȚI

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat joi că a prelungit prin ordin de ministru perioada pentru încheierea situației școlare la clasele a 8-a și a 12-a, precum și înscrierile pentru BAC și evaluarea națională până la 13 iunie.

De asemenea, probele de competență la examenul de Bacalaureat, care ar fi trebuit să înceapă luni, se vor desfășura cu două zile mai târziu, între 14 – 23 iunie. Deocamdată, calendarul pentru probele scrise – nici la clasa a VIII-a, nici la clasa a XII-a – nu se modifică.

Ea a mai spus că pentru celelalte clase nu se impune modificarea calendarului pentru încheierea situației școlare.

De asemenea, Deca a mai spus că probele de competențe la examenul de bacalaureat vor fi susținute în perioada 14-23 iunie, iar pentru probele scrise la bacalaureat și evaluarea națională ”nu se impune moeidificarea calendarului”.

Ligia Deca a mai anunțat alte două noutăți cuprinse în ordinul de ministru.

Prima: încheierea situației școlare în cazuri excepționale cu minimum 2 note de către profesorii care predau acele discipline.

”Deci doar profesorii de la acele discipline. Nicăieri în ordin nu apare o înlocuire a cadrului didactic cu altcineva”, a spus Deca.

 

2 COMENTARII

  1. […] Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat joi că a prelungit prin ordin de ministru perioada pentru încheierea situației școlare la clasele a 8-a și a 12-a, precum și înscrierile pentru BAC și evaluarea națională până la 13 iunie. De asemenea, probele de competență la examenul de Bacalaureat, care ar fi trebuit să înceapă luni, se […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here