Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a explicat astăzi de ce preferă adoptarea unei instrucțiuni de „alertă epidemică”, în locul declarării epidemiei de gripă: „Declararea epidemiei ar însemna generarea automată a anumitor restricții. Abordarea noastră a venit în sprijinul activității normale, să menținem școlile deschise. Emiterea unui ordin de ministru ar fi generat o astfel de situație. Prefer recomandări, decât restricții”
Nu este o situație dramatică. Eu sunt un om echilibrat și încerc să găsesc cele mai bune soluții pentru protejarea sănătății publice.
Vom monitoriza atent chestiunea, nu cred că vom ajunge la 300.000 de cazuri. Părerea mea este că vom asista la o scădere a numărului de cazuri. Nu putem lua măsuri care să blocheze din nou activitatea social-economică din România.
“Procesul educaţional va reîncepe începând cu 9 ianuarie, lunea viitoare, aşa cum este prevăzut în structura anului şcolar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Considerăm că, după doi ani pandemici, este foarte important să păstrăm ritmul şi să avem un procent mare de participare la cursuri. Considerăm că accentul, aşa cum am discutat împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, trebuie să fie pe prevenţie”, a declarant Ligia Deca, ministrul Educației.
[…] Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a explicat astăzi de ce preferă adoptarea unei instrucțiuni de „alertă epidemică”, în locul declarării epidemiei de gripă: „Declararea epidemiei ar însemna generarea automată a anumitor restricții. Abordarea noastră a venit în sprijinul activității normale, să menținem școlile deschise. Emiterea unui ordin de ministru ar fi generat o astfel de situație. […] » Vezi detalii […]
[…] CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE […]