Acasă Social Ministrul Sănătății: Vaccinul anti-HPV ar putea fi reintrodus în Programul naţional de...

Ministrul Sănătății: Vaccinul anti-HPV ar putea fi reintrodus în Programul naţional de vaccinare

DISTRIBUIȚI

Autorităţile din domeniul sănătăţii iau în calcul reintroducerea vaccinului anti-HPV în Programul naţional de vaccinare, ca un vaccin care nu mai trebuie administrat la cerere, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

”După eşecul campaniei din anul 2008, lucrurile au intrat în normal şi pe măsură ce această solicitare şi interes pentru vaccin vor rămâne, ne gândim să-l reintroducem în Programul naţional de vaccinare ca vaccin care nu mai trebuie administrat la cerere. În momentul de faţă, părinţii acestor fete care sunt eligibile pot să solicite medicului de familie să fie înscrise pe o listă şi Ministerul Sănătăţii a făcut mari eforturi în acest sens”, a răspuns Alexandru Rafila într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ministrul Sănătății a mai adăugat că vaccinul anti-HPV este un ser care se găseşte foarte greu pe piaţa de profil, având în vedere că la nivel global este o foarte mare cerere.

România are cea mai mare incidență a cancerului de col uterin și cea mai mare mortalitate cauzată de această maladie din Uniunea Europeană.

HPV este un virus cu transmitere sexuală asociat cu peste 99% dintre cazurile de cancer de col uterin, dar şi cu 90% dintre cazurile de cancer anal, 70% dintre cazurile de cancer vaginal şi vulvar şi cu peste 60% dintre cazurile de cancer penian.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here