Acasă Info Local Mirela Vaida: Pădurea Snagov moare. An de an!/Romsilva: Lucrările efectuate de Direcția...

Mirela Vaida: Pădurea Snagov moare. An de an!/Romsilva: Lucrările efectuate de Direcția Silvică Ilfov în Pădurea Vlădiceasca dețin toate autorizațiile

DISTRIBUIȚI

Lucrările efectuate de Direcția Silvică Ilfov în Pădurea Vlădiceasca, administrată de Ocolul Silvic Snagov, sunt legale, dețin toate autorizațiile și respectă amenajamentul silvic în vigoare, se arată într-un comunicat de pesă al Romsilva.

În această perioadă au loc, pe o suprafață de 10,29 de hectare din U.P. III Vlădiceasca, tăieri progresive prin care sunt puse în lumină regenerările naturale, fiind extrași stejarii cu vârsta de 120 de ani pentru a asigura regenerarea naturală a pădurii și dezvoltarea puieților de stejar. Această lucrare silvică este una conform cu legislația în vigoare și cu normele tehnice, respectă amenajamentul silvic realizat de cercetători în silvicultură și aprobat de autoritatea în domeniu silvic și deține toate autorizațiile legale. Pădurile se regenerează tot timpul, lemnul fiind o importantă resursă regenerabilă.

”Facem aceste precizări deoarece, în ultima perioadă, doamna Mirela Vaida, folosindu-se de statutul de persoană publică și realizator al unei emisiuni pe un post de televiziune cu acoperire națională, a exercitat presiuni asupra angajaților Direcției Silvice Ilfov și a autorităților locale pentru ca această lucrare legală și necesară să fie stopată, întrucât dorește să se bucure de liniște și de peisaj, pădurea respectivă aflându-se în apropierea proprietății pe care domnia sa o deține în localitatea Ciofliceni. Chiar dacă Direcția Silvică Ilfov i-a pus la dispoziție, prin adresa 1222/C.R./01.03.2021, toate informațiile referitoare la lucrările silvice din pădurea respectivă, doamna Mirela Vaida a continuat campania de dezinformare și denigrare, în spațiul public, a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, inclusiv prin intermediul emisiunii pe care o realizează domnia sa la postul de televiziune cu acoperire națională, fără a fi prezentat în emisiunea respectivă și punctul de vedere al Direcției Silvice Ilfov. Mai mult, chiar dacă prin adresa respectivă a fost avertizată cu privire la interdicția legală și pericolele reprezentate de accesul neautorizat și fără echipamente de protecție într-un parchet în lucru, doamna Mirela Vaida, însoțită de un minor, a intrat ilegal în zonă și a realizat un video, pe care l-a distribuit ulterior în rețelele de socializare, însoțit de informații false. Facem precizarea că ”lăstărișul” prezentat de doamna Mirela Vaida în materialul video respectiv sunt puieții de stejar care se vor dezvolta într-o pădure tânără de stejar în câțiva ani, pădurea nu este ”rasă”, ci regenerată natural, iar pădurea Snagov nu ”moare”, ci este întinerită mereu, conform normelor în vigoare, așa cum o fac silvicultorii români de peste 150 de ani, chiar dacă în urma acestor lucrări efectuate de o instituție a statului într-o pădure a statului o privează, temporar, de ”priveliște”. Silvicultorii vor asigura, prin această lucrare silvică, posibilitatea ca și următoarele generații de cetățeni să se bucure de o ”priveliște” similară cu cea avută de doamna Mirela Vaida atunci când a achiziționat proprietatea din apropierea pădurii de stat”., anunță Romsilva.

Direcția Silvică Ilfov administrează 19.426 hectare de pădure și a regenerat în ultimii cinci ani 581 hectare hectare de fond forestier, 434 hectare prin regenerări naturale și 147 hectare prin regenerări artificiale, cu lucrări de împăduriri, plantând în acest interval 2,6 milioane puieți forestieri.

Mirela Vaida: Pădurea Snagov moare. An de an!

”Vine, vine primavara! Abia asteptam sa inverzeasca natura, sa aud glasul pasarelelor, sa ma bucur ca padurea reinvie! Nu! Padurea Snagov moare! An de an! Iar pasarelele nu se mai aud din cauza drujbelor! In urma multor sesizari pe care le-am facut, aflu ca se taie legal, pentru „regenerare”! Culmea, nu se planteaza nimic in loc! Dar voi stiti ce ramane in urma? Priviti pana la capat acest filmulet! Ce facem?”, a scris în data de 2 martie 2021 Mirela Vaida pe pagina sa de Fecebook. – www.facebook.com/vaida.oficial

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here