Acasă Politic MODELUL VIDEANU PRINDE CONTUR ÎN PNL

MODELUL VIDEANU PRINDE CONTUR ÎN PNL

DISTRIBUIȚI

BusoiCursa pentru fotoliul de primar general al Capitalei incită spiritele în PNL, chiar dacă liberalii vor să cucerească această redută, predată în 2008 așa-zisului independent Sorin Oprescu, susținut de social-democrați. PSD, la această dată se bazează tot pe Sorin Oprescu, care stă foarte bine în sondajele atât oficiale, cât și interne, chiar dacă ar mai vrea să scoată capul câte un pesedist autentic, dornic de afirmare.

Liberalii ar miza, acum, pe patru pretendenți pentru candidatura la Primăria Capitalei: Cristian Bușoi (co-președintele PNL Sector 1), Marian Petrache (secretarul general al partidului), Ludovic Orban (liderul deputaților liberali) și Alina Gorghiu (co-președintele formaţiunii). ”Favorita” (Alina Gorghiu) are șanse mari de a candida, fiind chiar măsurată într-un sondaj intern.

Europarlamentarul Cristian Bușoi, 36 de ani, necopt în administrație, a anunțat, recent, că se înscrie în competiția internă a PNL pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, spunând că își dorește să propună “politici publice după modelul oferit României de președintele Klaus Iohannis”. Fostul șef al CNAS, Bușoi, are avantajul de a se bucura de susținerea conducerii, dar acest aspect nu e suficient pentru a intra în lupta cu Oprescu. Mai ales că nu e nici bucureștean. Poate vor merge însă, liberalii, după modelul lui Adriean Videanu, de sorginte teleormănean. Bușoi este un politician bogat, având peste un milion de euro în conturi, terenuri și apartamente la Bruxelles, deci are și avantajul că va putea să își susțină singur, financiar, campania electorală.

Secretarul general al PNL și președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, ar putea fi încă o variantă de luat în considerare pentru Primăria Capitalei. Au uitat însă apropiații săi din partid că Petrache, un experimentat în ale administrației publice, fost prefect și de două ori secretar de Stat, vizează un post de ministru? Petrache nu și-a exprimat până în acest moment intenția de a-și depune candidatura pentru funcția de primar general al Bucureștilor și nici nu o va face. Cel puțin acum.

Ludovic Orban, ”veșnicul candidat”, cum i se spune în partid, este altă variantă pentru fotoliul de primar general al Capitalei. Prim-vicepreședintele liberal are o imagine foarte bună în rândurile militanților de partid și este cunoscut drept un om de nădejde în campaniile electorale, după cum susțin cei de la psnews.ro, dar nu are și suficientă susținere la ”cel mai înalt nivel”. Principala înfrângere a suferit-o în urma bătăliei cu Alina Gorghiu pentru a-l înlocui pe Klaus Iohannis la șefia partidului în 2014.

Nu în ultimul rând, numele Alinei Gorghiu ar putea fi aruncat în cursă de liberali, fiind un politician cu notorietate în creștere. Ea beneficiază de susținerea șefului statului, Klaus Iohannis, fapt care ar putea fi considerat un mare plus față de cei mai mulți dintre posibilii candidați. Numai că aceasta nu are un proiect consistent în spate, iar activitatea sa în colegiul său din Sectorul 5 lasă de dorit. Iar o înfrângere la Capitală, ar trage-o pe linie moartă în partid.

Bătălii mari între liberali se dau și pentru candidaturile pentru posturile de primar de sector, Teodor Atanasiu având ultimul cuvânt, în funcție, bineînțeles, și de interese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here