Acasă Politic Năsui pledează în continuare pentru impozit zero pe salariu minim, Vîlceanu zice...

Năsui pledează în continuare pentru impozit zero pe salariu minim, Vîlceanu zice că e greu de aplicat

DISTRIBUIȚI

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, susține din nou că avem cea mai mare impozitare pe salariile mici din Europa, iar un impozit zero pe salariul minim ar fi o soluție pentru păstrarea forței de muncă în ţară. Ministrul a explicat că Guvernul vrea să introducă noul sistem de la începutul anului viitor. Va fi inițial un proiect pilot în sectorul HoReCa, dar apoi va fi extins pentru toată economia.

”Măsura acesta noi am gândit-o ca aplicându-se întregii economii, aplicându-se tuturor. Să nu mai creștem salariu minim și să începem pe tranșe de neimpozitare, să creștem salariul minim net, că până la urmă, salariul care ne interesează, ca salariați, ca funcționari, ca oameni care muncesc este cel net. Pe echivalentul salariului minim, primii 2.300 de lei sunt neimpozitați. Dacă am 2.301 lei, plătesc taxe numai pe un leu, acela care depășește salariul minim”, a declarat la TVR, Claudiu Nasui.

Deocamdată, PNL nu susține o asemenea, măsură. Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, consideră că neimpozitarea salariului minim, chiar şi pentru anumite categorii de contribuabili, este o măsură greu de aplicat în acest moment, în care trebuie urmărit deficitul bugetar. „Odată ce ai creat o categorie care nu plăteşte taxe, toate celelalte vor dori să fie în aceeaşi situaţie”, a spus Vîlceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − nineteen =