Acasă Politic Negocieri anulate

Negocieri anulate

DISTRIBUIȚI

Negocierile programate azi între Parlamentul European și Consiliul UE nu vor mai avea loc deoarece Parlamentul nu renunță la poziția sa de susținere a Laurei Codruța Kovesi, a declarat miercuri pentru G4Media.ro Siegfried Mureșan, purtătorul de cuvânt al PPE.

”Poziția Parlamentului e o poziție tare, fundamentată pe două voturi transparente și pe decizia Comitetului de Selecție. Nu sunt motive să negociem cu Consiliul UE, care a luat o decizie netransparentă de susținere a unui alt candidat. Parlamentul European va discuta când Consiliul va fi dispus să renunțe”, a mai spus Mureșan. ”Suntem în ultima săptămână de activitate la Bruxelles, săptămâna viitoare are loc ultima plenară la Strasbourg, apoi eurodeputații intră în campania electorală și nu se mai poate negocia nimic. Cel mai probabil negocierea va avea loc după întrunirea noului Parlament. Dar prioritățile politice ale Guvernului Franței după europarlamentare vor fi altele, vor negocia președinții instituțiilor UE, miza nu va fi aceea de procuror european de vreme ce s-a văzut clar în ultimele săptămâni că tema nu a fost o miză politică, nu a stârnit interesul public în Franța, nici pe departe ca în România. Estimez că disponibilitatea Franței de a negocia și a renunța la poziția de procuror-șef al Parchetului European în favoarea altor poziții la nivel european va fi mult mai mare, estimez chiar totală”, a mai spus Mureșan.

Negociatorii Parlamentului European şi cei ai Consiliului UE aveau programată pentru azi a treia rundă de tratative pentru desemnarea primului procuror-şef european, funcție pentru care au rămas în cursă Laura Codruţa Kovesi și francezul Jean-Francois Bohnert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here